Çanakkale Seramik & Kalebodur Dünya Mimarlık Festivali’nde



22-24 Ekim 2008 tarihleri arasında İspanya’nın Barselona kentinde ilk kez gerçekleştirilecek Dünya Mimarlık Festivali’ne Çanakkale Seramik & Kalebodur markaları Türk mimarlar tarafından önerilen kalesintreflex, reptile ve klinker ürünleri ile 'mimarların aday gösterdikleri ürün sunumları' galerisine seçildi.

Festival toplam 71 ülkeden gönderilen yüzlerce projenin yer aldığı galeri, finale kalan mimarların canlı sunumları, 'olabilirlik ve sorumluluk arasında' başlıklı tematik sergi, canlı öğrenci 'charette'i, mimarların aday gösterdikleri ürünlerin sunumları, kitap satışı ve araştırma turları gibi pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Odağını ödül programının oluşturduğu Dünya Mimarlık Festivali, Barselona’nın en önemli toplantı alanlarından biri olan Uluslararası Kongre Merkezi’nde (Centre Convencions Internacional) gerçekleştirilecek. Etkinlik, mimarlığın bölgesel niteliklerine vurgu yaparken, öte yandan da sayıları giderek artan uluslararası mesleki ortaklıkları yansıtacak. WAF Dünya Mimarlık Festivali Ödülleri’nin (WAF Awards) yanı sıra, Festival kapsamında, mimarlık okulları için canlı bir fikir “charrette”i, tematik sergi, yapı malzemeleri sergisi, şehir turu, sosyal etkinlikler ve çeşitli konferanslar da gerçekleştirilecek.

Bütün dünyadan gelen mimar ve ziyaretçilerin izleyebileceği 'mimarların aday gösterdikleri ürün sunumları' galerisine, Türk mimarların seçtiği Çanakkale Seramik&Kalebodur’un dünyaca ünlü tasarımcı Can Yalman tarafından tasarlanan Reptile Koleksiyonu, porselen özellikli klinkeri ve yapı sektöründe çığır açaçak nitelikteki Kalesinterflex ürünü ile katılacak.

Etkinlik yönetmenliğini David Dead’in yürüttüğü Festival’in program yöneticiliğini Paul Finch, sergi küratörlüğünü ise Jeremy Melvin üstleniyor. Barselona’nın bu prestijli etkinliğin yeri olarak seçilme nedeni Antoni Gaudi’den Enric Miralles’e dek mimari mükemmellikle birlikte anılan bir mimari içeriğe sahip olması.