Çanakkale Seramik&Kalebodur Yapı 2006 İstanbul Fuarı'nda



Çanakkale Seramik&Kalebodur, 3 - 7 Mayıs 2006 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi / Beylikdüzü'nde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Yapı 2006 İstanbul Fuarı'nda, 2 no'lu salon 2360 no'lu stantta ziyaretçilerle buluşuyor.

Çanakkale Seramik&Kalebodur, bu sene fuarda Kalesinterflex Seramik® ürünleri, yeni Spectra serisi ve Heraklia Stone, Apollon Stone ve Çan Stone modellerinin ilavesiyle genişleyen Kale Stone serisi ile yer alıyor.

5 Mayıs 2006 Cuma günü, Çanakkale Seramik&Kalebodur standında bir de açılış kokteyli düzenlenecek. Aynı kokteylde 'Kalesinterflex Üniversitelerarası Ulusal Tasarım Yarışması'nın sonuçları açıklanacak ve dereceye girenlere ödülleri verilecek.

Fuarda yer alacak ürünler hakkında bilgi:
Çanakkale Seramik&Kalebodur'un devrim yaratacak ürünü Kalesinterflex Seramik® ile seramik sektöründe yepyeni bir dönem başlatıyor. 27 Temmuz 2005 tarihinde faaliyete geçen Kalesinterflex Fabrikası'nda üretimine başlanan Kalesinterflex Seramik®, 1000x3000x3mm ebadı ile Türkiye'de granit seramik alanında bir ilki gerçekleştiriyor.

Porselen karo ile aynı hammaddelerden üretilen Kalesinterflex Seramik®, çevreye duyarlı bir teknoloji ürünü. Geleneksel seramik üretim süreçleri ile karşılaştırıldığında Kalesinterflex Seramik® üretiminde gaz ve toz emisyonunun 20 kat, CO2 emisyonunun ise 1.000 kat daha azaldığı görülüyor.

Isı, kimyasallar, çizilme ve lekelenme gibi her türlü dış etkiye karşı dayanıklı olan Kalesinterflex Seramik®, istenilen boyutta kesilebiliyor, uygulama ve dekorasyonda kolaylık sağlıyor.

Kalesinterflex Seramik® ayrıca kullanıcılara geniş uygulama alanları sunuyor:
- Zemin&Duvar Kaplamaları,
- Dış Cephe Uygulamaları,
- Yükseltilmiş Döşemeler,
- Seperasyon Panelleri,
- Tünel Kaplamaları,
- Gemi İnşaatı,
- Mobilya,
- Modüler İnşaat (Endüstriyel Yapılar, Konsept Ev)
bu uygulama alanlarından sadece birkaçı.

Kalesinterflex Seramik®'in en önemli özelliklerinden biri de şüphesiz esnek bir yapıya sahip olması. Kalesinterflex, yarı çapı 4,5m olan dairesel bir esneme yapabilme özelliğiyle her türlü bina yüzeyine tasarım ve uygulama esnekliği getiriyor. Kalesinterflex Seramik®'in hafif bir malzeme olması da büyük bir avantaj sağlıyor. Sadece 7 kg/m2 ağırlığı ile alternatif kaplama malzemelerine göre binaya çok daha az yük bindiriyor.

Kale Stone ailesi genişliyor!
Dünyada ilk kez Çanakkale Seramik&Kalebodur tarafından kullanılan Twinpress teknolojisi ile üretilen Kale Stone ailesine doğal taş imitasyonunda yeni jenerasyon üç ürün daha katıldı... Apollon Stone, Heraklia Stone ve Çan Stone.

Adını efsanelere konu olan binlerce yıllık uygarlığın başkentinden alan Heraklia Stone, gün ışığının parlak tanrısından esinlenen Apollon Stone ile Çanakkale'nin Çan yöresinde bulunan doğal bir taşın doku, renk ve desen özelliklerinin örnek alındığı Çan Stone, Uluslararası Yapı 2006 İstanbul Fuarı'nda ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

İç ve dış mekanlarında doğal dokuyu yakalamak isteyen tasarımcıların vazgeçilmez ürünü Kale Stone serisi, yeni ürünleri Heraklia Stone, Apollon Stone ve Çan Stone ile birlikte hem renk, hem de doku detaylarında daha da zenginleşiyor. Kale Stone'un Ephesus, Miletos, Nevruz, Troia, Assos, İda, Pergamon ve Priene olmak üzere 8 renk çeşidine Heraklia Stone'un kemik, bej, bej-yeşil, kahve ve gri renkleri, Apollon Stone'un yeşil, kahve, bej, gri ve kızıl renkleri ile Çan Stone'un bej-gri ve kızıl renklerinin katılması mekanlarda doğanın tüm renklerinin yaşanmasını sağlıyor. Kale Stone'un Kaya, Soft Kaya ve Parlak Kaya olarak sunduğu 3 yüzey alternatifi ise tasarımcıların projelerine esneklik getiriyor.

60x120 cm ebadındaki Kale Stone serisi, modülerlik özelliği ile tasarımcılara ve kullanıcılara uygulamada büyük kolaylık sağlıyor. İstenilen ölçüde waterjet teknolojisi ile kesilebilen Kale Stone, 30x30 cm ve katları şeklinde birbirleri ile uyumlu bir şekilde döşenebiliyor.

Spectra
30x60 cm boyutlarında, mat ve parlak olarak üretilen granit seramik karolardan oluşan Spectra serisi; beyaz, bej, sütlü kahve, pembe ve kızıl-kahve renkleriyle sıcak ve doğal bir görünümü mekanlarınıza taşıyor. Özel üretim tekniği ile mat ve parlak yüzeylerde değişen bir görüntüye sahip olmaları seriye zengin bir görünüm kazandırıyor.