Çanakkale Seramik&Kalebodur'dan Kazakistan’da Showroom



Dünya yapı sektörünün öncü kuruluşu Kaleseramik, Kazakistan’ın başkenti Astana’da showoom açtı. Kale Grubu üst düzey yöneticileri ve Türkiye adına Kazakistan Büyükelçisi Taner Seben’in yer aldığı Çanakkale Seramik & Kalebodur showroomu açılış törenine ayrıca Kazakistan protokolü ve Kazakistan’ın önde gelen şahsiyetleri katıldı.

Showroom, Kale Grubu’nun, 32 yıllık mimar olan Ali Bahadır Erdin, Tolga Özkanca ve Kazak Anna Skrıpnick’ten oluşan EÖ Ceramic Stone&Sanitary Co. firmasının, bayilik sistemi ortaklığı ile kuruldu. Ali Bahadır Erdin’in gerçekleştirdiği projeler arasında en güncel olanı, İstanbul Esentepe’de geçtiğimiz ay faaliyete geçen Astoria Kempinski ikiz kuleleri ve alışveriş merkezi oldu.

Cumhurbaşkanlığı sarayı ve bakanlıklara yakınlığıyla prestijli bir lokasyonda açılan Çanakkale Seramik & Kalebodur showroomu, iki kat ve 530 metrekarelik bir alanda faaliyet gösteriyor. Showroomda; Kalestone, Reptile, Kalesinterflex, Carena ve Etnik gibi Kaleseramik ürün gamı içinden seçilen en yeni tasarımlar sergileniyor.

Kale, Kazakistan’ın 14 eyaletine alt bayilikler verecek

Showroom kurucu ortağı EO Ceramic Stone & Sanitary Co. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahadır Erdin, çok sayıda davetlinin katıldığı Çanakkale Seramik & Kalebodur showroomunun açılışında bir konuşma yaptı. Kazakistan’da yapı pazarının bugünkü hacminin çok üzerinde gelişeceğine ve beraberinde inşaat kalitesinin artacağına inandıklarını söyleyen Ali Bahadır Edin, “Kazakistan’a ve ekonomisine duyduğumuz güven ve sevgi dolayısıyla showroom yatırımını gerçekleştirdik. Önümüzdeki 5 yıl içinde Kazakistan’da inşaat sektörünün Dubai örneğinin çok ötesine geçeceğine ve bu gelişmeyi en az 20 yıl sürdüreceğine inanıyoruz” dedi.

Ali Bahadır Erdin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kazakistan’ın 14 eyaletinde önümüzdeki yıl içinde alt bayilikler açmayı planlıyoruz. Bu alt bayilerin showroomları olacağı gibi stoklarında perakende amaçlı olarak sergiledikleri ürünler de bulunacak. Seçilecek mimarlar ve iç mimarlar ise ‘büro bayisi konsepti’ içinde ve çözüm ortağı anlayışıyla çalışacaklar.”

Showroom içinde galeri de var

Showroom içinde planlanan galerinin açılışı da, showroom açılışı ile birlikte gerçekleştirildi. Ali Bahadır Erdin’in verdiği bilgiye göre, galeride mimarların ve iç mimarların profesyonel işleri sergilenecek. Sergiler, her ay ve 15 gün süreyle düzenlenecek. Sergilerden birisi, mimarlık fakültelerinin son sınıf öğrencilerine ayrılacak. Galeride sergi açan 2 mimar ve 2 öğrenci de her yıl İstanbul’da düzenlenmesi planlanan “mimari geziye” davet edilecek. Showroomdaki ilk sergi, Yüksek Mimar Ali Bahadır Erdin’in, 30 yıllık işlerinden seçilmiş projelerden oluşacak.

“Kazakistan ekonomisine ve pazarın potansiyeline inanıyoruz”

Ali Bahadır Erdin, inşaat sektörünün Kazakistan’ın önde gelen sektörlerden birisi olduğunu ve halen ülkede devam eden ya da planlanan inşaat yatırımları tutarının, 50 milyar doların üzerinde olduğunu vurguladı. 2007 yılında ülkede gerçekleşen seramik ithalatının 57 milyon dolar olduğunu hatırlatan Erdin, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bugün Hazar kıyısında ve Almaata’da planlanan sadece 2 projenin tutarı 16 milyar dolar civarındadır. Kazakistan yapı pazarının geleceğine ilişkin bize çok olumlu sinyaller veren bu veriler dolayısıyla ülkede showroom yatırımını yaptık. İnşaat sektörünün gelişerek büyüyeceğine ve özellikle kaliteli malzemeye talebin yüksek olacağına inanıyoruz. Bununla birlikte Çanakkale Seramik&Kalebodur ürünlerinin bu pazarda iyi bir paya ulaşacağı ve müşterilerin takdirini kazanacağını düşünüyoruz.”