Çanakkale Trafiğine Soluk



Çanakkale Belediyesi'yle il özel idaresine ait GESTAŞ şirketlerinin uzlaşması sonucu, ağır tonajlı araçların boğaz geçişi Kepez’e alındı. GFSTAŞ Genel Müdürü Hasan Yürükçü, tatile gelen gurbetçilerin dönüş yolunda Kepez Limanı'nı kullanmaları durumunda daha rahat ulaşım hizmeti alacaklarını bildirdi.

Çanakkale Boğazı geçişlerini kent içindeki iskeleden sağlayan ağır tonajlı araçların Kepez Limanı'na yönlendirilmeleriyle ulaşıma soluk geldi. Günlük bin 500 aracın geçiş yaptığı Çanakkale-Eceabat hattında sadece otomobillere izin verilmesiyle İskele Meydanı'nda da trafik akışı rahatlarken, Demircioğlu ve Troya caddelerinde eskisi gibi yoğunluğun oluşmadığı bildirildi.

Öte yandan yaz tatili için Türkiye’ye gelen ve geçiş güzergahı olarak Eceabat-Çanakkale hattını kullanan sürücülere GESTAŞ şirketi, dönüş yolculuğunda rahat etmeleri için yönlendirici broşürler dağıtmaya başladı. Her yıl ağustos ayında Çanakkale’de uzun araç kuyrukları oluştuğunu ve tatilin boğaz ulaşımı güçlüğü yüzünden çileye dönüştüğünü anımsatan GESTAŞ Genel Müdürü Hasan Yürükçü, “Kepez hattının açılmasıyla artık çile diye bir sorun kalmadı. Yeter ki, gurbetçilerimiz Kepez hattını kullansın. Kent içerisinde 3 iskeleyle hizmet verirken buna Kepez Limanı da eklenince 5 iskele hizmet verir duruma geldi. Nerede sıkışıklık varsa sürücüleri alternatif kapılara yönlendireceğiz. Ancak Kepez limanı kapasite ve otopark açısından daha geniş olduğu için tatilcilerin dönüş yolunda bu hattı kullanmalarında yarar görüyoruz” dedi.