Çandarlı Liman Projesi 20 Yıl Sonra Gerçekleşme Aşamasına Geldi

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şube Başkanı Geza Dologh, DTO İzmir Şubesi mart ayı meclis toplantısında, Çandarlı Limanı'nın mendirek inşaatı yapımı işinin ihalesinin 24 Mart'ta yapıldığını, ihale için en düşük teklifi 196 milyon 200 bin lirayla Cengiz İnşaat ve Makyol İnşaat Ortak Girişimi'nin verdiğini, ihaleyle ilgili sürecin en kısa sürede açıklanacağını belirtti.

Çandarlı Limanı'nın bulunduğu konum itibariyle transit ve aktarma limanı olarak kullanılacağını, ayrıca konvansiyonel konteynercilik için de uygun olduğunu anlatan Dologh, şöyle konuştu:

''20 yıl önce yola çıkılan Çandarlı Liman Projesi'nin bugün artık gerçekleşme aşamasına gelmesini sevinçle karşılıyoruz. Limanın fizibilite etütlerinde ilk bakışta yapılması düşünülen rıhtım boyunun 1000-1200 metre uzunluğunda olması ve buraya 2 veya 3 adet üçüncü kuşak konteyner gemilerinin veya daha fazla sayıda 'feeder' tipi gemilerin alınması planlandı. Çandarlı Limanı bölgemizde devam eden ihtiyacı karşılayacak bir liman olacaktır.

Çandarlı'nın konumu dolayısıyla çıkış veya varış noktası Karadeniz limanları olan bir konteyner trafiğine uygun olduğu düşünülüyor. Çandarlı Limanı'nın yapımının İzmir Limanı gibi 50 yılda değil ki hala tamamlanmamıştır, çok kısa sürede projelendirilip bitirilmesi en büyük dileğimizdir. Çandarlı Limanı'nın tüm yöre halkına, belediyelerimize ve sektörümüze hayırlar getirmesini diliyorum.''

Mecliste ayrıca Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serim Paker, ''Denizde Sportif Faaliyetlere Yönelik Tüketici Davranışı Analizi'' konulu sunum yaptı.