Caprice Gold Mağdurları Eylem Yaptı



DHA'nın haberine göre, 2010 yılında başlayan ve 2013 yılında tamamlanacağı açıklanan 7 yıldızlı devre mülk projesi Caprice Gold'un 2 yıl geçmesine rağmen bitmemesi ve sahibi Fadıl Akgündüz'ün tutuklanması, projeye yatırım yapan vatandaşları çileden çıkardı. Bayrampaşa'daki inşaat alanında toplanan yaklaşık 150 kişi eylem yaptı. Tapularını göstererek mağdur olduklarını dile getiren vatandaşlar devletin projeye el koymasını talep etti.

Caprice Gold Yatırımcılar Derneği Başkanı Doğan Bakırcı, "Fadıl bey bir an önce bu kadar insanın parasını geri ya versin ya da oteli bitirsin. Bir an önce bu insanların mağduriyetleri gidersin. 5 yıldır bu otel neden bitmiyor? Hepimiz bu işin sonuna kadar arkasında olacağız. Bu otel bitene kadar da bu işin sonunu bırakmayacağız" dedi.

Eyleme tapusuyla birlikte gelen bazı vatandaşlar mağdur olduklarını belirterek yetkililerden yardım istedi.

Gözyaşlarını tutamayan Sabriye Yılmaz, "3 engelli çocuğum var. Onlar için 3 adet devre mülk aldım. Bizi kandırdılar. Paramı vermediler. Çocuklarımı el arabasına koyup pazarcılık yaptım. Bu paraları böyle biriktirdim. Cumhurbaşkanıma, eşine sesleniyorum. Ne olur bize yardım etsinler" dedi.

Kendisine verilen tapuya güvendiği söyleyen Resul Erdal da "Oturduğum dairemi satıp buradan 3 tane devre mülk aldım. Kızıma, eşime ve yeğenime de devre mülk aldırdım. 500 bin TL civarında para yatırdım. Bize devletin sahip çıkmasını istiyorum" diye konuştu.

25 yıllık birikimini verdiğini söyleyen Mehmet Gündoğdu ise, "Bu parayı zor şartlar altında esnaflık yaparak kazandım. Bu adam bütün hayatımı alıp sildi süpürdü. Çeşitli cemaat liderleri ve bürakratlar çevresinde olduğundan dolayı güvendim. Neyim var neyim yok verdim. Bu parayı verirken bir kısmını kredi kullanmıştım. Haciz kapımda" dedi.