Carlsberg'in Kopenhag Arazisi İçin Uluslararası Fikir Yarışması

Carlsberg, Kopenhag’daki arazisinin yeniden düzenlenmesi için bütün mimar, mühendis, tasarımcı, kentsel tasarımcı, mimarlık öğrencileri ve sanatçılara açık uluslararası bir fikir yarışması düzenliyor.

2008 yılı sonunda Carlsberg bira fabrikası, kurulduğu yer olan Kopenhag’daki tesislerindeki üretimine son vererek, geride 33 hektarlık bir arazi bırakacak. Kopenhag’ın merkezindeki bu arazi, tarihi değere sahip ve çekici bir yerde bulunuyor.

Carlsberg’in hayali, bu arazide yeni ve eskiyi bağdaştıran canlı bir kent parçası yaratmak. Yarışmaya katılanlardan bu hayali en iyi şekilde gerçekleştirebilecek öneriler sunmaları bekleniyor.

Carlsberg, katılımcıların mümkün olduğunca az sınırlamayla karşılaşacakları özgür bir yarışma ortamı planlıyor. Arazinin gelişimi için gereken en doğru vizyonu ve arazide gelecekte yer alabilecek işlevleri kabul ettirebilmek, katılımcıların ikna yeteneğine bırakılıyor.

Katılım Koşulları:
Yarışmanın, uluslararası nitelikte, profesyonel ve geniş katılımlı olmasını hedefleyen Carlsberg, bu amaçla Danimarka dışından dünyanın önde gelen 5 kentsel planlama bürosunu yarışmaya davet etti.

- BaumanLyons Architects, İngiltere
- Behnisch Architekten, Almanya
- Hotson Bakker Boniface Haden Architects and Urbanists, Kanada
- Enric Miralles Bendetta Tagliabue, İspanya
- WEST 8 Urban Design & Landscape Architecture, Hollanda

Bu firmaların haricinde yarışma tüm mimar, mühendis, kent plancısı, tasarımcı, sanatçı ve mimarlık öğrencilerine açık.

Takvim:
Başlangıç Tarihi: 1 Kasım 2006
Bitiş Tarihi: 28 Şubat 2007

Yarışmayı kazanan(lar) araziyle ilgili son önerilerini Carlsberg ve Kopenhag Belediyesi ile 2007’nin ikinci yarısında yapacakları çalışma ile hazırlayacak ve projenin gerçekleştirilmesinde danışman olarak yer alacaktır.

Jüride, politikacılar, Carlsberg temsilcileri ve uluslararası uzman heyeti yer alacak.

Ödüller:
Birincilik Ödülü: 130.000 Avro
Toplam ödül miktarı: 400.000 Avro
En düşük ödül miktarı: 5.000 Avro

Detaylı bilgiye, hizmete girdikten sonra http://www.arkitektforeninegn.dk adresinden ulaşılabilir.