Caroline Koç, Bu Kez Evleri Dekore Edecek

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un eşi Caroline Koç, ünlü giyim markası Edward’s’tan sonra şimdi de mobilya işine girdi. Caroline Koç, yeni faaliyet alanı için Gikon Mobilya Sanayi ve Ticaret isimli bir şirket kurdu. Şirketin yönetim kurulunda Caroline Koç’a ilave olarak Frederic Carl Giraud ve Hamdi Onar görev alıyor. 50 bin YTL sermayeli şirketin yüzde 40’ı Caroline Koç’a, yüzde 29.9’arlık hisse Frederic Carl Giraud ve Hamdi Onar’a ait. Gikon Mobilya’da ayrıca Lokman Sarıkaya ve Metin Kabak’ın sembolik hissesi bulunuyor. Şirketin merkezi ise Yapı Kredi Plaza’da yer alacak.

Gikon Mobilya’nın faaliyetleri arasında metal, ahşap, deri kumaş ve diğer malzemeleri işleyerek ev eşyası, oturma grupları, masa, sandalye, yatak, mutfak dolabı, koltuk ve çekyat gibi mobilyaları üretmek yer alıyor. Şirket bunun yanı sıra metal ve ahşap kaplamalar da yapacak.

Rahmi Koç’un da gözdesi ünlü Edward’s’ı yönetti
CarolIne Koç, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç’un 1994 yılında kendi tercihi de olan İngiliz giyim tarzını yansıtmak amacıyla Türkiye’ye getirdiği Edward’s markasının 4 yıl yöneticiliğini yapmıştı. İngiliz Kraliyet Ailesi’nin de giydiği gömlek ve kravat markalarının satıldığı Edward’s’da, Turnbull and Asser, Daks ve Henri Lloyd gibi ünlü İngiliz ile İtalyan markaları yer alıyor. Koç, 2000’de ise arkadaşı Zeynep Garan ile İlk Adım Çocuk Oyunları İşletmeciliği’ni kurdu. İngiltere’den Mr. Play UK Limited Şirketi’nden distribütörlük alarak, Yeniköy’de The Play Barn adıyla işyeri açtı. Koç, 2003’te hisselerini devretti.