“Çarşımızdan Vazgeçmeyiz, AVM İstemeyiz”



Bianet'in haberine göre, Kadıköylüler “Eski Salı Pazarı” olarak bilinen ve 3. derece doğal sit alanı olan Kuşdili Çayırı'na alışveriş merkezi (AVM) yapılması projesine karşı tepkilerini sürdürüyor. Kadıköy Tarihi Çarşı esnafı projeye tepkilerini video ile dile getirdi. Çarşının çaycısı, fırıncısı, şekercisi, turşucusu, terzisi ve daha nice esnafı Kadıköy Belediyesi'nin desteğiyle hazırlanan videoda “Çarşımızdan vazgeçmeyiz, AVM’ler istemeyiz” dedi.

Kuşdili Çayırı Platformu 11 Mayıs Cumartesi günü ise “çayırın beton değil, ağaçlı bir park olması” talebiyle Kuşdili Çayırı'na doğru bir yürüyüş gerçekleştiriyor. Yürüyüş, saat 14.30’da  Kadıköy İskele Meydanı'nda toplanmayla başlayacak.

Kadıköy Çarşı, Kuşdili Çayırı Gönüllleri, odalar ve diğer sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Kuşdili Çayırı Platformu 11 Mayıs tarihine kadar haftada üç gün, Kadıköy'ün çeşitli yerlerinde açacakları masalarda imza kampanyası yapıyor.

Kuşdili Çayırı Doğal Sit Alanı

Kuşdili Çayırı’nda şu anda İSPARK otoparkı var. 3. derece doğal sit alanı olan yer, 100 yıl öncesine kadar hemen ortasından geçen Kurbağalıdere'de sandal sefalarının yapıldığı bir mesire yeriydi. Daha önce de aynı alanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AVM yapmak istemiş, ancak 2008'de Danıştay iptal etmişti. İBB'den geçen yeni imar planında alana "sabit pazar, otopark, lokanta, itfaiye, pastane, cafe, sinema, çarşı... " gibi yapılar inşa edilebilecek. Plan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayından da geçti.