Çatıdaki Tarla



Gökdelenlerin tepesinde tarım yapmak mümkün mü? "Çatı tarla"lar iş başında...

"Yeşil çatı"lar son yıllarda gündeme geldi. Kışın binanın ısısını koruyorlar, yazları ise ısı kaybını engelliyorlar. Ancak, bununla yetinmeyenlerin aklına bir soru geldi "Biz yeşil çatılarda yetiştirdiklerimizi yiyemiyoruz, peki yenebilen ürünler yetiştirmeyi denesek ne olur?"...

İşte bu sorunun cevabının peşinde koşanlar dünyadaki "çatıdaki tarla" hareketini de başlatmış oldular. Çatıdaki tarlalara bir örnek...

ABD, Şikago'daki "Uncommon Ground" adlı bu lokantanın bir de "çatı tarla"sı var. Lokantanın baş aşçısı şunları söylüyor: "Buradaki biberleri yemeklerimizde çok kullanıyoruz. Ben günde bir defa mutlaka buraya çıkıp, olgunlaşan ürünleri topluyorum."

Bir başka örnek de Kanada'dan. Fairmont Royal York Oteli'nin tepesindeki tarlada 12 aşçı bir tarla oluşturdu. Tarlada özellikle otelin mutfağında kullanacakları baharatları yetiştirmeyi tercih ettiler.