Çatıder; "Çatı Sistemleri Eğitim Merkezi ve İş Kulübü Projesi

Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve İşkur tarafından yönetilen AIPP – Türkiye İş Kurumuna (İŞKUR) Destek Projesi kapsamındaki, Türkiye genelinde işsizlik seviyesini azaltmaya katkıda bulunacak, “Yeni Fırsatlar Programı Hibe Planı” programı ile Çatıder; “Çatı sistemleri Eğitim Merkezi ve İş Kulübü” projesi için 105.575 € tutarında fon almaya hak kazanmıştır.
Çatıder in 18.866 € katkısı ile projenin toplam bedeli 124.441 € olacaktır.

10 temmuz 2002 tarihinde kurulan Çatıder in amaçları özet olarak:
· Türkiye deki iklim bölgelerine göre çatı sistemleri standartlarının belirlenmesi.
· Sektörel ve teknolojik yeniliklerin yakalanması için çalışmalar yürütmek.
· Sektördeki İmalat, satış, ve uygulama etaplarındaki kalite standartlarının yaratılması ve uygulanması için gerekli çalışmaları yapmak
· Çatı sistemleri ve sektörünü ilgilendiren diğer Sivil Toplum Kuruluşları ile ortak çalışmalar yürütmektir.

Çatı Sektöründe teknik ve standartlara göre çözüm üreten, uygulama yapan eğitimli insan kaynağına her zaman ihtiyaç duyulması noktasından hareketle:
· Sektörün ihtiyacı olan ve bu işkolunda çalışmak isteyen yeni ustalar yetiştirmek.
· Çatı sektöründe işsiz kalmış olanların bilgi beceri ve eğitim seviyelerini artırmak suretiyle yeniden sektörde yer almalarını sağlayarak Türkiye deki işsizlik seviyesini azaltmaya etkin katkıda bulunmak.
· İş kazası sebebi ile engelli durumuna düşmüş, dolayısıyla işsiz kalmış çatı ustalarına ve çalışanlarına sektörde yeni iş imkanları yaratmak.
· Güncel eğitim programlarını Sektörün hizmetine sunmak.
· Eğitimlerini başarı ile tamamlayanların bilgilerini veri bankasına kaydederek kurulacak İş kulübü üzerinden iş bulmalarını kolaylaştırmak.

Amacı ile, sürdürülebilir bir Mesleki Eğitim Merkezi ve İş Kulübü kurulması projesi oluşturulmuştur. Avrupa Birliği -Etkin İş Piyasası Önlemleri İçin Hibe Planı’na yaptığımız başvuru değerlendirilerek 22.Aralık 2004 tarihi itibari ile onaylanmış ve yürürlüğe girmiştir.

Çatıder tarafından hazırlanan projenin süresi 12 ay, eğitim süresi ise 9 aydır. Bu 9 aylık süre içinde 50 adedi engelli olmak üzere toplam 600 usta/çırak eğitecektir.

Eğitime katılma şartları:

· Okur yazar durumda olan, çatı sektöründe çalışan veya çalışmayı arzu eden, 15 – 55 yaşları arasında, yükseklik korkusu olmayan, yüksek tansiyon, epilepsi, veya çatıda çalışmayı engelleyecek hastalığı bulunmayan usta adayları,
· Daha evvel çatı ustası olarak çalışmış fakat iş kazası suretiyle engelli duruma düşmüş, ancak çatı sektöründeki büro işlerinde çalışmak isteyen çatı hesabı ve tekniğine yatkın adaylar. Eğitime katılmak için müracaat edebilirler.

Eğitimler -Çatı Ustası Eğitim Programı ve -Engelli Eğitim Programı olmak üzere iki bölümden oluşacaktır. Eğitim programında Proje Okuma, Konstrüksiyon Bilgisi, Çatı Kaplama Sistemleri, Çatı Kaplama Malzemeleri, Yalıtım, Yağmur Suyu Taşıma Sistemleri, Çatı Yardımcı Elemanları, İş Güvenliği, Uygulama Sistemleri ve Pratikleri, Teknik resim Bilgisi ve Uygulama, Çatı Malzeme metraj ve keşif hazırlanması, Çatı Programlarının kullanılması, Malzeme bilgisi gibi konular işlenecektir.

9 ay süresince Ortalama 10’ar gün sürmesi planlanan eğitimlere katılacak olan usta/çıraklara eğitimdeki gün başına 4€ ödenerek eğitim almaları özendirilecektir. Eğitim sonunda başarılar değerlendirilecek, başarılı olanların adları ve adresleri İş kulübü veritabanına kaydedileceklerdir.

Daha fazla bilgi için:
Mehmet Öztürk
Çatıder - Çatı Sistemleri Eğitim Merkezi ve İş Kulübü Proje Lideri

Telefon: 0216 416 5513
Faks : 0216 416 5406