ÇATIDER M. Nazım Yavuz ile Devam Edecek



ÇATIDER Genel Merkezi’nde yapılan 7. Olağan Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu Üyeleri de belirlendi. Panelsan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Maşlak ve Rheinzink Bölge Satış Direktörü Yaşar Şenal, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. Adil Baştanoğlu, Atila Gürses, Emin Özgür, Daniş Navaro, Lebriz Akdeniz, Orkun Ürkmez, Özgür Üzeltürk, Serdar Pakakar ise Yönetim Kurulu Üyesi seçildiler.

Sektör 2014'te yaklaşık yüzde 5 büyüdü

M. Nazım Yavuz, çatıcılık sektörünün gelişmesi ve bu konuda toplumsal bilincin oluşmasına katkı sağlayan çalışmalarını önümüzdeki dönemde de kararlılıkla sürdüreceklerini açıkladı. Çatı sektörünün bugün yaklaşık 3 milyon dolarlık büyüklüğe ve dünya pazarında yüzde 1,3’lük bir paya sahip olduğuna işaret eden Yavuz; "Kentsel dönüşüm, Enerji Verimliliği Kanunu gibi uygulamalar, sektörümüz için büyüme fırsatları sunuyor. 2014 yılında yaklaşık yüzde 5 büyüdük; 2015'te de aynı oranda büyüyeceğimizi öngörüyoruz. Sadece büyümeye değil, sektörümüzün gelişmesine ve toplumsal bilincin artmasına da önem vererek, sosyal sorumluluklarımızı da yerine getiriyoruz” şeklinde konuştu.

Güvenli çatılar için eğitim çalışmalarına odaklandık

Özellikle son dönemde yaşanan doğa olaylarının çatı uygulamalarının hayati önemini bir kez daha ortaya koyduğunu belirten Yavuz, sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye işgücünün karşılanması, çatı uygulamalarının modernleştirilmesi ve bu konudaki bilincin artması amacıyla eğitim çalışmalarına ağırlık verdiklerini dile getirdi. 2007 yılından bu yana 32 üniversitede düzenlenen 85 eğitim ile 4 bin 486 mimarlık öğrencisine ve 125 akademisyene ulaştıklarını kaydeden Yavuz, çalışmaları hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Benzeri eğitimler, meslek yüksek okulu ve meslek lisesi düzeyinde de yapılıyor. Ayrıca AB 7 Çerçeve Programı kapsamındaki 'NUROOF Araştırma Geliştirme Projesi'nde proje ortağı olarak yer aldık. Yine AB 7. Çerçeve Programı kapsamında 'MULTİTEXCO Projesi'ne katıldık. 'Hayat Boyu Öğrenme Hibe Projesi' kapsamında bir üniversite ile birlikte ‘Çatı Ustası Uzaktan Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Kurulması Projesi için ön başvuruda bulunduk. Alanında uzman üyelerimizle birlikte 2014 yılında üç adet ulusal meslek standardının yazımını tamamladık ve standartlar Resmi Gazete’de yayımlandı. Çatı sektörünü dünya genelinde temsil eden en büyük kuruluş olan Uluslararası Çatıcılık Federasyonu’na (International Federation For The Roofing Trade-IFD) üye olarak kabul edildik. Çatı sektöründe eğitimli iş gücünün artması, çatıcılık eğitiminin geliştirilerek cazip hale getirilmesi ve iş güvenliği konusundaki duyarlılığın artırılması amacıyla Avrupa Birliği'nin desteklediği 'Çatı ve Çatıcılık Eğitim Sisteminin Kurulması ve Geliştirilmesi Projesi'ni de 2014 yılında başlattık. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'nın ‘Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Operasyonu (IQVET)’ isimli hibe projesi kapsamında hayata geçirdiğimiz projeye 2015 yılında hız vereceğiz".