Çatışma Kenti – Kudüs ve Çatışma Şehirciliğinin İlkeleri



Mimar, sosyolog ve akademisyenlerden oluşan studioKAHEM, 10. Uluslararası İstanbul Bienali kapsamında; Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde, "Masum Bir Eylem" başlığıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirecek. Cumhuriyetçi toplumsal eğitim ve kültür projesinin bir parçası olarak Anadolu yakasının merkezinde modernist bir kültür yapısı olarak inşa edilen ancak uzun süre hak ettiği değeri göremeyen Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilecek özel projelerde mimarlık ve kent meselelerine odaklanılacak.

Etkinliklerden ilki "Çatışma Kenti – Kudüs ve Çatışma Şehirciliğinin İlkeleri" başlığını taşıyan sergi. 7 Eylül – 4 Kasım 2007 tarihleri arasında gezilebilecek serginin yanısıra, Philipp Misselwitz ve Tim Rieniets'in katılımlarıyla bir de kitap sunumu gerçekleştirilecek.


studioKAHEM'in Bienal kapsamında gerçekleştireceği bir diğer etkinlik ise "Kentsel Tasarım: Kamusal alan? Siyasi araç? Tüketici Seçimi? İstanbul’da Kentsel Ayrışmanın Yeni Biçimleri" başlığını taşıyan tartışma paneli. Panel Emre Arolat, Asu Aksoy, Orhan Esen, Philipp Misselwitz ve Tim Rieniets'in konuşmalarıyla şekillenecek. Panel'in tarihi ise 3 Kasım 2007.



Ayrıntılı bilgi için : www.studyokahem.blogspot.com www.iksv.org/bien