Çaydan 6 Milyon Ton Çamur Çıktı



Ankara Çayı Islah Projesi, Nallıhan Belenalan Göleti ve Sulaması ile Şereflikoçhisar Peçenek Barajı Yol Rolekasyonu’nun ortak temel atma töreni Sincan’da yapıldı. Eroğlu törende, Ankara Çayı’nın ıslahının yıllardan beri yapılması gerektiğini belirterek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile yaptıkları bir görüşmede, Ankara Çayı’nı baştan sona ele almaya karar verdiklerini anlattı.

Yeşil mesire alanı

Bunun üzerine ASKİ ile Ankara Çayı’na gelen atık suları kollektör ile toplayarak bunları arıtıp Ankara Çayı’nın kirlenmekten kurtarılmasını kararlaştırdıklarını dile getiren Eroğlu, DSİ ile de Ankara Çayı’nı temizlemesini ve etrafını taşla kaplayarak yeşil mesire alanı haline getirmesi konusunda anlaştıklarını ifade etti. Eroğlu, şöyle konuştu:

Temizlik isabet olmuş

“Ankara Çayı’ndan yaklaşık 6 milyon ton çamur çıktı. İsabet olmuş, buradaki temizliği yapmasaydık, en son yağmurlarda Sincan bölgesinin alçak kesimleri sular altında kalacak belki de trilyonlarca lira zarara sebep olacaktı. Allah’a şükür bu temizliğin yapılmış olması böyle bir felaketi önledi. Şimdiden buraya yapacağımız maliyeti ödemiş, inşaatı yapmadan maliyeti karşılamış oldu. Gerçekten önemli bir şey.”