ÇBS Printaş-Sun Chemical Görüşmelerinde Sözleşme İmzalandı

ÇBS Printaş’ın Türkiye’deki faaliyetlerini geliştirmek isteyen Sun Chemical’la yürüttüğü görüşmeler olumlu sonuçlandı ve ilgili sözleşme imzalandı.

Buna göre ÇBS Printaş Sun Chemical’a 1 milyon 400 bin Euro tutarında gayrımenkul, makine ve teçhizat satarken ÇBS Grubu şirketlerinden ÇBS Oto Boyaları A.Ş.’nin sahibi olduğu bina ve arsalarda 2.600.000 euro bedelle Sun Chemical’a satıldı.

ÇBS Printaş Baskı Mürekkepleri ve Gereçleri Sanayi A.Ş. 'nin konuya ilişkin olarak Borsa’ya gönderdiği açıklamasında şöyle denildi:

" 07/05/2004, 12/05/2004 ve 23/06/2004 tarihli özel durum açıklamalarımızda, Türkiye’de ofset mürekkepleri konusunda faaliyetlerini geliştirmek isteyen Sun Chemical ile ÇBSGrubu arasında görüşmelerin başladığı, mutabakat metni imzalandığı ve görüşmelerin sonuçlandırılarak nihai metinlerin imzalanması hususunda Yönetim Kurulu'na tam yetki verildiği bilgileri kamuya duyurulmuştu. 03 Kasım 2004 tarihi itibariyle görüşmeler tamamlanarak nihai sözleşmeler imzalanmış bulunmaktadır. İmzalanan sözleşmeler uyarınca:

1) Şirketimize ait makinelerin 1.025.000 Euro + KDV bedel ile Sun Chemical Mürekkep ve Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye satılması;

2) Şirketimize ait 2 adet markanın 125.000 Euro + KDV bedel ile Sun Chemical B.V.'ye satılması;

3) Mutemet sıfatıyla Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eşref Çavuşoğlu üzerinde olan, ancak şirketimiz kayıtlarında bulunan kooperatif üyeliğinin 250.000 Euro + KDV bedel ile Sun Chemical Mürekkep ve Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye satılması;

4) Ayrıca, şirketimizin faaliyet gösterdiği ve ÇBS Grubu şirketlerinden ÇBS Oto Boyaları A.Ş.'nin mülkiyetinde bulunan arsa ve binaların da Kurumlar Vergisi Kanunu Geçici 28 madde doğrultusunda Sun Chemical Mürekkep ve Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye 2.600.000 Euro bedel ile satılması; kararlaştırılmış ve satılmıştır.

5) Öte yandan ÇBS Holding ile Sun Chemical Mürekkep ve Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında önümüzdeki 3 yıl içinde Grubumuza kaynak sağlayabilecek nitelikte 2 adet Ticari Destek Anlaşması; Şirketimiz ve ÇBS Boya Kimya ile Sun Chemical Mürekkep ve Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında da Yangınla Mücadele Anlaşması imzalanmıştır.

6) Bu çerçevede, Şirketimiz personelinden Genel Mudur Sn. Cumhur Bilgiç ile 18 beyaz yakalı ve 13 mavi yakalı personel istifaen işten ayrılmıştır. Şirketimiz Genel Müdürlük görevinin, ÇBS Boya Kimya Sanayii ve Ticareti A.Ş. Genel Müdürü Sn. Seyfettin Bicici'nin vekaleten yürütmesi kararlaştırılmıştır.

7) 23/06/2004 tarihli özel durum açıklama formu ekinde SPK ve IMKB'ye gönderilen 23/06/2004 tarihli Genel Kurul Toplantı Tutanaklarında açıklandığı doğrultuda, söz konusu satışların gerçekleşmesini müteakip elde edilen kaynak ÇBS Grubunun mali yapısını güçlendirmede kullanılacaktır. Bu doğrultuda Şirketimiz de halihazırda üretim ve pazarlamasına devam ettiği teneke lakları üretimini artırmayı planlamakta; ayrıca, muhtelif oto boyaları ve oto tamir boyaları üretim ve pazarlamasında yoğunlaşarak bu ürünlerin de üretimini artırmak ve pazarlamasını yaygınlaştırmak amacıyla gerekli düzenlemeleri yapmaktadır."