ÇEİS Mesleki Yeterlilikte Etkinliğini Artırıyor



Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) Mesleki Yeterlilik Sınav Merkezi olma yönünde çalışmalarını hızlandırdı. ÇEİS tarafından yürütülen Türkiye ve AB tarafından finanse edilen “Türkiye Çimento Sektöründe Mesleki Sınav ve Belgelendirme Sisteminin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Ankara’da Çimento Sektöründe Ulusal Yeterliliklere Dayalı Mesleki Belgelendirme Hizmetleri Konferansı düzenlendi. Konferansta, ÇEİS ve çimento sektöründeki mesleki yeterliliklere yönelik teknik bilgi paylaşımı gerçekleştirildi.

Dünya Gazetesi'nin haberine göre, konferansa yönelik bir açıklama yapan ÇEİS Başkanı Tufan Ünal, sendika olarak mesleki yeterlilik sınav merkezi olma yönünde çalışmalarını son aşamaya getirdiklerini belirterek, sektörün zaten iş sağlığı ve güvenliği alanında en iyi durumda olan sektörler arasında bulunduğunu, bunun daha ileriye taşınmasını amaçladıklarını vurguladı. Ünal, “Çimento sektöründe düzenlediği sınavlarla belgelendirme yapmayı hedefliyoruz. ÇEİS Sınav ve Belgelendirme Merkezinin yetkinliğini artırma ve altyapısının iyileştirilmesiyle TÜRKAK tarafından mesleki yeterlilik sınavı ve belgelendirmesi için akredite edilmesini ve MYK tarafından yetkilendirilmesini sağlayacağız” dedi.

Ünal, proje kapsamında çimento sektöründe atıktan enerji üretenlerin meslek standartlarının belirlenmesine yönelik çalışmanın da tamamlandığını belirterek, sendikanın çalışmalarıyla oluşturulan meslek standardının yürürlüğe girdiğini vurguladı.