Çelebi Hava Servisi, Yeşil Havaalanı'yla Sertifikayı Kaptı



Çelebi Hava Servisi, Ulaştırma Bakanlığı tarafından verilen Yeşil Kuruluş sertifikasını aldı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), şirkete Yeşil Havaalanı (Green Airport) projesi nedeniyle sertifikaya layık gördü. Yürüttüğü faaliyetlerin Yeşil Havaalanı projesi kapsamında değerlendirilmesi amacı ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunan ÇHS, bugüne kadar çevreye duyarlılığı tescil edilen 7 ‘Yeşil Kuruluş'tan biri olmaya hak kazandı. Şirketin ‘Yeşil Kuruluş' unvanını tescil eden sertifika, SHGM tarafından İzmir İstasyonu'na verildi. Konu ile ilgili Çelebi Holding tarafından verilen açıklamada, "Çevre politikaları ve uygulamaları ile havacılık sektöründe çalışanların ve müşterilerin yaşam kalitesini koruyucu ve artırıcı bir yaklaşımı hedef alıyoruz" ifadesine yer verildi.

Şirket Yeşil Kuruluş sertifikasıyla projede belirtilen logoyu kullanabilme, işletme yetki belgesi, ruhsat, sertifika gibi izin belgelerinin temdit ücretlerinde yüzde 20 indirim alma hakkını da kazanmış oldu. Proje ile; çevreye duyarlı havaalanlarının çoğalması ve bu havaalanlarında çevreci stratejilerin sürdürülebilir bir şekilde devam etmesi amaçlanıyor.
 
YEŞİL HAVAALANI NEDİR

Havaalanlarında hizmet veren tüm kullanıcıların yerine getirilmesi gereken kriterlere uyması durumunda, o havaalanı ‘Yeşil Havaalanı (Green Airport)' olarak adlandırılıyor. Havaalanındaki tüm kuruluşların bu şartları yerine getirerek o havaalanına ‘Yeşil Havaalanı (Green Airport)' kazandırması durumunda ise havaalanında hizmet veren, havaalanı işletmecisi dahil tüm kuruluşlara, SHGM tarafından, yetki belgesi, ruhsat, sertifika gibi izin belgelerinin temdit ücretlerinde uyguladığı ödül indirim, yüzde 50'ye ulaşıyor.

2009 yılında hayata geçirilen proje ile havaalanlarında faaliyet gösteren kuruluşların çevreye verebilecekleri zararların sistematik bir şekilde azaltılması ve ortadan kaldırılabilmesi amaçlanıyor.