Çelik Yapıların Yangın Tasarımı Kursu



"Çelik Yapıların Yangın Tasarımı Kursu", Liège Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Jean-Marc Franssen tarafından verilecek. ECCS yayını "Fire Design of Steel Structures" kitabının yazarları arasında yer alan Franssen, aynı zamanda SAFIR yangın tasarım yazılımının da yaratıcılarından.

Kurs kapsamında Eurocode-3 Bölüm 1-2'ye göre hazırlanmış olan "Fire Design of Steel Structures" kitabı esas alınacak. Kursun ikinci gününde ücretsiz dağıtılacak SAFIR demo programından yararlanılarak yangın dayanımının hesaplanmasına ilişkin program hakkında bilgi verilecek.

DIFISEK Projesi
Avrupa'da ve Türkiye'de bina tasarımında hissedilen en büyük eksikliklerden biri yangın tasarımıdır. Avrupa'da bu eksikliğin giderilmesi amacıyla iki kez AB destekli DIFISEK (Dissemination of Fire Safety Engineering Knowledge - Yangın Güvenliği Mühendisliği Bilgilerinin Yaygınlaştırılması) projesi yürütmüştür. Projenin çıkış noktası, Avrupa’daki mühendislerin yangın mühendisliği konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıkları tespitidir. Binalar yangın tasarım esaslarına göre tasarlandıkları takdirde, yangından koruma giderleri azalacağından yüksek yapıların maliyetinde de %1-3 oranında düşüş meydana gelir.

Eurocode-3
Son 20 yılda yangın mühendisliği konusunda çok önemli gelişmeler olmuş, 10 yılı bulan deneysel ve teorik çalışmaların tümü Eurocode 3 (Çelik yapıların tasarımı - Bölüm 1-2: genel kurallar - Yangına karşı yapısal tasarım) standardına yansıtılmıştır.
 
Kursa kimler katılabilir?
Eğitime mühendisler, mimarlar, akademisyenler, doktora ve yüksek lisans öğrencileri ile TUCSA TK-3 üyeleri katılabilirler. Kurs sonunda katılımcılara "TUCSA Katılım Sertifikası" ve "ECCS Akademi Katılım Sertifikası" verilecektir.

Eğitim dili İngilizce olan kursa katılım 25 kişi ile sınırlı tutulacak, adayların başvuru sırası esas alınacaktır.

Kurs programı ve içeriği için tıklayınız.
Kayıt için tıklayınız.