ÇELYÖK Çelik Yapılar Öğrenci Fotoğraf Yarışması



“Çelik Yapılar Öğrenci Fotoğraf Yarışması”, çelik yapıların önem ve özelliğine dikkat çekmek, Türkiye’de ulusal ve uluslararası standartlara uygun çelik yapı kullanımının gelişmesine ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmak ve meslek hayatında çelikle iç içe olacak öğrencilere çeliğin sevilecek yanlarını göstermek amacını taşıyor.

Yarışma, Türkiye veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki yüksek teknik okulların yapısal çelik, tasarım, imalat ve uygulaması ile ilgili bölümlerinde okuyan öğrenciler ile üniversitelerde öğrenim gören tüm lisans ve yüksek lisans öğrencilerine açık. Uluslararası Öğrenci Yaz Kampı 2009’a diğer ülkelerden katılacak öğrenciler de yarışmaya katılabilecekler.

Yarışmaya katılacak eserler, çelik yapıların tümünü, bir kısmını veya detaylarını gösterebilirler. Yarışmaya katılan eserlerin değerlendirilmesinde etkili olacak kriterler ise şöyle sıralanıyor:

- Konut, endüstriyel ve kamu yapıları, köprü, kule gibi her türlü çelik yapıların gösterimi
- Çeliğin avantaj ve estetiğinin gösterilmesi
- Çelik ile kültür arasındaki ilişki
- Çelik ile sürdürülebilirlik (insan sağlığı, malzeme, çevre ve enerji) arasındaki ilişki

Siyah-beyaz veya renkli baskı ayrımı olmayan yarışmaya katılımcılar en çok 5 eserle katılabilirler.

Ödüller
Birincilik Ödülü: 750 TL
İkincilik Ödülü: 500 TL
Üçüncülük Ödülü: 350 TL

Jüri Üyeleri
Emin Hakarar, Fotoğraf sanatçısı
Murat Germen, Fotoğraf Sanatçısı, Öğretim görevlisi
Melih Şimşek, Fotoğraf Sanatçısı
Sedat Mirkelam, Fotoğraf Sanatçısı
Selçuk Özdil, TUCSA Yönetim Kurulu Üyesi

Raportör
Toygun Tırpan

Yarışma Takvimi
Son Katılım Tarihi: 5 Ekim 2009
Seçici Kurul Değerlendirmesi: 06 – 11 Ekim 2009
Sonuçların Açıklanması:12 Ekim 2009
Ödül Töreni ve Sergi: 15 Ekim 2009 (10. Yapısal Çelik Günü kapsamında)

Yarışmanın sonuçları, seçici kurul değerlendirmesi sonuçlandıktan sonra Türk Yapısal Çelik Derneği web-sitesinde duyurulacak. Dereceye giren katılımcılara ödül ve plaketleri ise düzenlenecek tören ve sergide takdim edilecek.


ÇELYÖK Hakkında

Ülke çapında 25 üniversitenin mimarlık ve mühendislik bölümlerinden üyelerinden kurulu olan Çelik Yapılar Öğrenci Kulübü’nün (ÇELYÖK) amacı, yapısal çelik ile ilgili üniversite ve yüksek teknik okulların ilgili bölümlerindeki öğrencilerine yapılarda çelik kullanımını sevdirmek, bu yönde bireysel ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak ve teknik, etik ve sosyal bakımdan mesleki hayata hazırlanmalarına imkân sağlamak. Kulüp, aynı zamanda, ileride iş birliği yapacak öğrenciler arasında diyalogun gelişmesine de zemin oluşturmayı hedefliyor.

Çelik Yapılar Öğrenci Kulübü, düzenlediği “Çelik Yapılar Öğrenci Fotoğraf Yarışması” ile bu amaçlar doğrultusunda sesini daha çok öğrenciye duyurmayı, kulübün çatısı altında daha çok öğrenciyi birleştirmeyi, ayrıca çelik yapının önem ve özelliğine vurgu yaparken kulüp bünyesinde çelik ile ilgili bir fotoğraf arşivinin temellerini atmayı hedefliyor.