“Ceram Protected” ile Üstün Koruma…



Pompalara, korozyona ve darbelere karşı benzersiz bir dayanıklılık katan "Ceram Protected", yüksek verimlilik ve düşük enerji maliyeti sağlıyor. WILO, agresif atık suların bulunduğu tüm uygulamalarda, yatırımlara değer katmak, aşınma ve korozyonun önüne geçmek için “Ceram Protected" kaplama teknolojisini tavsiye ediyor.

Günümüzde su kaynakları giderek azalıyor ancak insan kullanımı sonucunda sulara karışan kirletici miktarları aynı kalıyor. Bunun sonucunda da, geçmişe göre çok daha kirli ve agresif atık sular ortaya çıkıyor. Agresif olan atık su ile temas halinde bulunan tüm ekipman yüzeylerinde ve malzemelerinde aşınma ve korozyon oluşuyor, bu da ekipmanların performanslarının düşmesine ya da ekipmanların tamamen kullanılamaz hale gelmesine neden oluyor.

Özellikle pompalarda oluşan pas ve aşınma, hidrolik verimliliği büyük bir oranda etkiler. Hidrolik verimin azalması, pompaların çok daha fazla enerji tüketmesine neden olur. Bunun yanında, pompalar optimum çalışma noktalarında çalışamaz, rulmanlarda ve mekanik salmastralarda zorlama ortaya çıkar ve bunun sonucunda pompanın işletme süresi kısalır. Bu durumdaki gibi yüksek stresler altında, döküm malzeme kullanıldığında, ekipman parçalarının 500 saatlik işletme sonrasında değişmesi ihtiyacı ortaya çıkar.

Ekipmanların işletme süreleri 4 katına çıkıyor

Çift bileşenli, seramik esaslı ve WILO patentli "Ceram Protected" kaplama teknolojisi sayesinde, ekipmanların işletme süreleri 4 katına çıkıyor ve bunun yanına yüksek verimlilik ve düşük enerji maliyetleri sağlanıyor. "Ceram Protected" teknolojisi ile SS 304 paslanmaz çelik malzemeye göre dayanımı çok daha yüksek ve SS 316 dubleks paslanmaz çelik malzemeye göre maliyet açısından çok daha avantajlı ekipmanlara sahip olmak mümkündür.

"Ceram Protected" kaplama, 400 mikron kalınlığında tek kat olarak pompa yüzeyine püskürtme şeklinde uygulanıyor ve sonrasında pompa fırınlanarak kaplama işlemi tamamlanıyor. "Ceram Protected"a alternatif olarak uygulanan epoksi kaplama ile 4 kat kaplama yapılsa dahi ancak 5 N/mm2 yapışma gücüne ulaşılabiliyor. "Ceram Protected" ile tek kat kaplama yapılarak 15 N/mm2 yapışma gücüne sahip olunabiliyor. Bu sayede, pompaların hem korozyona hem de darbelere karşı daha dayanıklı hale gelmesi sağlanıyor.

"Ceram Protected" kaplama C0, C1, C2 ve C3 olarak isimlendirilen değişik tür ve dayanımlarına sahip olarak, ihtiyaçlara göre ekipmanlara uygulanabiliyor.

"Ceram Protected" kaplama pompanın, iç, dış, çark ve motor kısımlarına uygulanarak, pompanın agresif sulara karşı, korozyon ve aşınma etkilerinden tamamen korunmasını ve darbelere karşı daha da dayanıklı olmasını sağlıyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu