Çeşme ve Alaçatı'da "Turizm Alanı" Sevinci



Çeşme ve Alaçatı'da dört alanın, Bakanlar Kurulu kararıyla turizm merkezi ilan edilmesi ilçe ve beldede sevinç yarattı. Geçtiğimiz 6 Şubat tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda Şifne'nin bir bölümü ile Alaçatı'nın Yumru Koyu, Güvercinlik ve Çakabey mevkiileri, turizm merkezi ilan edildi.

Bundan sonraki süreçte bazı bölümleri doğal SİT olan bu bölgelerin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1/25 binlik çevre düzeni, 1/5 binlik nazım imar planları ve 1/1000'lik uygulama imar planlarının yapılması gerektiğini belirten Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Çıkan karar çok sevindirici. Bundan sonraki süreçte Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüş alışverişinde bulunarak planlama aşamasında destek vermek istiyoruz. Bu bölgeler bir an önce planlanarak yatırıma açılmalı" diye konuştu.

Çeşme Kaymakamı Cafer Sarılı ise, 4 bölgenin turizm merkezi ilan edilmesi nedeniyle sevinç yaşadıklarını, planlama konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gerekli desteği vereceklerini söyledi. Turizm merkezi ilan edilen Alaçatı'daki 3 bölge ile Şifne'nin bir bölümünde doğal SİT kararları bulunduğunu belirten Dalgıç, "SİT kararları doğrultusunda korunması gereken alanlar korunacak. Ancak SİT kararı olmayan yerlerde otel ve benzeri yatırımlar yapılabilir" diye konuştu.