Çeşme Yat Limanı'nın Temeli 24 Ekim'de Atılıyor



IC İbrahim Çeçen Holding ve dünyanın marinacılık devi İngiliz Camper&Nicholsons ortaklığında 12 milyon euro yatırımla kurulacak olan 400 tekne kapasiteli Çeşme Yat Limanı'nın temeli, 24 Ekim'de atılıyor. Saat 14.00'te başlayacak temel atma törenine, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, IC İbrahim Çeçen Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, Camper&Nicholsons Marinas International Yönetim Kurulu Başkanı Nick Marris, Ulaştırma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'nın üst düzey bürokratları ile çok sayıda seçkin davetli katılacak. Mayıs 2010'da inşaatı bitirilecek olan marina, Ege ve Akdeniz'in uğrak limanlarından birisi haline gelecek. Marina'ya alışveriş merkezi, restoran, kafe-bar ve spor merkezi yapılacak.

25 yıllığına aldı

IC İbrahim Çeçen Holding ve dünyanın marinacılık devi İngiliz Camper&Nicholsons ortaklığı, gövde beton inşaatı Ulaştırma Bakanlığı tarafından 1997 yılında yapılan Çeşme Yat Limanı'nın üst yapı ve işletme ihalesini 25 yıllığına kazandı. Yap-işlet-devret modeliyle aldığı ihalenin ardından Milli Emlak Müdürlüğü ile süren bürokratik işlemleri de tamamlayan ortaklık, yatırım için son aşamaya geldi. Maksimum büyüklüğü 60 metre olan denizde 400, karada 100 tekne kapisitesine sahip olan Çeşme Yat Limanı, tam bir cazibe merkezi haline gelecek. Çeşme Kalesi'nin hemen karşısında bulunan yat limanı yatçıların ihtiyaç duyacağı tüm hizmetleri eksiksiz olarak verecek.

2010'da hizmette

Önümüzdeki yıl Mayıs ayında hizmete açılması planlanan Çeşme Yat Limanı'na gerçekleşecek üst yapı yatırımları yaklaşık 12 milyon euroya mal olacak. Çeşme Yat Limanı'na alışveriş merkezi, farklı zevklere hitap eden restoran, kafe ve barlar, spor ve sağlıklı yaşam merkezi ile yat kulübü inşa edilecek. Çeşme Marina'yı Türkiye'nin ve Akdeniz'in en çok tercih edilen limanlarından birisi haline getirmeyi amaçladıklarını belirten IC Holding ve Çeşme Marina Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Çeçen, "Çeşme Marina projesi hem IC Holding, hem de ortağımız Camper&Nicholsons için çok önemli. Bu projeye olan inancımız, ekonomik krize rağmen hiç tereddüt etmeden devam etme kararlılığı göstermemize neden oldu. Temel atma törenimiz sonrasında, dünya standartlarında malzemeler ile yat limanını tamamen yenileyerek, tekne sahiplerinin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik, en yüksek seviyede hizmetlerin sunulacağı bir marina yaratacağız. Çeşme Marina'yı, uluslararası yatçılık sektöründe lider konumdaki ortağımızın tecrübeleri ile, Türkiye'nin ve Akdeniz'in en çok tercih edilen marinası haline getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Denizdeki hizmetler

* 60 metre uzunluğa kadar tekneler için 400 bağlama yeri
* Minimum 3 metre derinlik
* 24 saat güvenlik
* Atık toplama tesisi
* 80 ton travel lift
* Palamar ve dalgıçlık hizmetleri

Karadaki hizmetler

* Duş ve tuvaletler
* Akaryakıt, elektrik, temiz su
* Teknik servisler
* Çekek hizmetleri
* 100 teknelik tekne park alanı
* Yat kulüp
* Süper market&yat market

IC İbrahim Çeçen Holding

1969 yılında kurulan IC İbrahim Çeçen Holding'in bünyesinde inşaat, sanayi, turizm, enerji ve işletme şirketleri bulunuyor. Grup bünyesindeki şirketler kanalı ile değişik sektörlerdeki projelerde iş geliştirme aşamasından başlayarak yatırımcı, yapımcı veya işletmeci olarak rol alıyor. IC Holding Grup şirketlerinin toplam iş hacmi 2008 sonu itibari ile 2.5 milyar dolara ulaştı.

Camper&Nicholsons Marinas International

Camper&Nicholsons 1782'de ilk kurulduğunda İngiltere'nin güneyindeki Gosport'ta tekne imalatı yapıyordu. 40 yılı aşkın bir süredir marina ve liman yatırımı konusunda uzmanlaşmış bir kurum olan şirket, şu anda Grenada'dan İtalya'ya, Malta'dan Mısır'a kadar dünyanın değişik yerlerinde marina yatırımı ve işletmeciliği yapıyor.