Çeşme’de Denize Sıfır Arsaların Satışa Çıkarılması Yargıya Taşındı



Çeşme'de Doktor Binbaşı Halis Temel’in adını taşıyan vakıf, denize sıfır 21 arsadan oluşan bölgeyi satış listesine çıkardı. 265 milyon 365 bin TL tahmini bedel beklenen satışlara, mirasçıları itiraz ederek iptal talebinde bulundu.

Yaşanan gelişmelerin ardından Çeşme Belediyesi, bölgenin birinci derece sit alanı olduğunu belirterek satışa iptal davası açacaklarını duyurdu.

BirGün’de yer alan habere göre; Belediye Başkanı Ekrem Oran konu hakkında şu ifadeleri kullandı: “Çeşmemizin, doğal zenginliklerini korumak, gelecek kuşaklara sürdürülebilir bir yaşam alanı bırakmak adına birinci derece doğal sit alanı kapsamındaki, söz konusu arsaların özenle korunması ve özel mülkiyete konu edilmemesi gerektiğine inanıyoruz.”

Reklam Goruntulenme Bolumu

Bu bölgeden kar edemeyeceksiniz
Çeşme Çevre Platformu da bir açıklama yaparak arsaların satışa çıkarılmasına tepki gösterdi. Açıklamada, “Burayı satın alanlar hemen inşaata başlayıp rahmetli Halis Temel’in temel amacına, yani doğayı koruma amacına karşı bir işlem başlatacaklar. Halis Temel isimli vakıf da sırf iki-üç kuruş gelecek diye kendi kurucusunun vasiyetini bir kenara atıyor ve doğayı tahrip edecek bu satışı düzenliyor. Muhteşem bir doğaya sahip olan bir bölgenin satışına karşıyız, alıcıları da uyarıyoruz, burada yapacağınız her türlü betonlaşmaya karşı çıkacağız, çevreyi tahrip etmenize karşı hukuk çerçevesinde sürekli karşınızda olacağız, burayı satın almayın, burayı satan vakfın ihalesine girmeyin, bu bölgeden kar edemeyeceksiniz.” denildi.