Çeşme'ye ''Yatırım Yağmuru''



Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, ilçede 2012 yılında toplam 2 bin 500 yataklı 5 büyük otelin inşaatına başlanacağını bildirdi. AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Öncel, Çeşme'nin 2011 sezonunda ''altın bir yıl'' geçirdiğini belirtti.

Bu sezon ilçedeki hareketliliğin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Öncel, ilçede özellikle hafta sonları yoğun bir trafik yaşandığını vurguladı ve 2012 yılında Çeşme'nin daha da büyüyeceğini, ilçeye olan talebin artmasını beklediklerini belirtti.

Yeni sezon için çalışmalara şimdiden başladıklarını, ilçedeki tesislerin eksiklerini gidermek üzere harekete geçtiğini dile getiren Öncel, özellikle plaj temizliği ve yolların asfaltlanması konusunda yerel yönetime iş düştüğünü kaydetti.

Çeşme'de planlama çalışmalarının da gelecek yıl tamamlanmasını umduklarını dile getiren Öncel, turistlerin yanı sıra yatırımcının da ilgisinin Çeşme üzerinde toplandığına dikkat çekti.

Özellikle Alaçatı bölgesinde 5 yıldızlı 5 otel projesinin gündemde olduğuna işaret eden Öncel, Türkiye'nin bazı büyük girişimcilerinin de bulunduğu grupların 2012 yılında yatırımlara başlayacağını ifade etti.

Alaçatı ve Ilıca'daki yeni otel yatırımlarıyla 2 bin 500 yataklık yeni kapasite doğacağını dile getiren Öncel, ''Bu oteller 2013 yılında hizmete girdiğinde ilçe hızlı bir ivme kazanacak'' dedi.