Çevre Cinayetini Engelleyin



İzmir’den gelen TEİAŞ ekipleri, 29 Kasım’da Muğla-Marmaris arasında oluşturulacak yüksek gerilim hattı keşif için Çamlı, Çetibeli ve Gökçe’de 95 kızılçam kestirdi.

Enerji hattının daha önce yanan çıplak tepelerden geçirilmesini isteyen köylülerin tepkisi üzerine, Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ile jandarmanın devreye girmesiyle katliam durduruldu. Projenin onaylanmadığı belirlenince Marmaris Orman İşletmesi de TEİAŞ hakkında izinsiz kesim gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Marmaris Çevre Gönüllüleri, Marmaris Demokrasi Platformu (MDP) üyeleri ve köylüler ise bir araya gelip yeni ağaç katliamlarının yaşanmaması için 2 Aralık’ta bir dizi karar aldı. Kararlar kapsamında bin imza toplandı, çevre gönüllüleri de konuyla ilgili hazırladıkları dilekçeyi, bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile TEİAŞ’a faksladı.

Ağaçların kesilmesindense elektriksiz kalmayı tercih edeceklerini belirten Marmaris Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan kamuoyunun dikkatini çekebilmek amacıyla sözkonusu alanda kesilen 95 kızılçama siyah kurdeleler bağlayıp ilçe merkezine götüreceklerini dile getirdi, "İbreti alem için cenaze töreni düzenleyeceğiz" dedi.