Çevre Dersini Bisiklet Gezisinde Alıyorlar



Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Faris Karahan, Sağlık Bilimleri Fakültesinden 80 öğrenciye 'Çevre ve sanat' dersini bisiklet üzerinde veriyor.

Geçen yıl 'EuroVelo Avrupa Bisiklet rotaları ağına katılım' için 'Çoruh Vadisinde Bisikletli Yaşam Çalıştayı ve Bisiklet turu' düzenlenen Uzundere İlçesi'nde, geçen hafta bu kez Atatürk Üniversiteli gençler pedal çevirdi. Erzurum'dan 2 belediye otobüsü ile 84 kilometre uzaklıktaki Karadeniz bölgesi sınırına yakın olan Uzundere İlçesine giden öğrenciler bisikletlerle tarihi ve turistik yöreleri dolaştılar. Ekoköy olarak geliştirilmesi planlanan Sapaca köyünde öğle yemeği olarak alabalık ve cağ kebap yiyen öğrencilere bisikletiyle eşlik eden Prof. Dr. Faris Karahan, 'Çevre ve sanat' konusunu işledi.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Faris Karahan, Sağlık Bilimleri Fakültesinden 80 öğrenci ile geçtiğimiz yıl turizm merkezi ilan edilen Uzundere'ye gittiklerini bildirdi. Otobüs ve bisikletlerle yapılan gezide öğrencilerin Tortum şelalesi, Öşvank Kilisesi, Yedigöler'i ilk kez görme olanağı bulduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Karahan, "Türkiye'nin değişik coğrafyalarından Atatürk Üniversitesinde okumak için gelen öğrencilere farklı bir pencere açmak istedik. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nadiye Özer ile birlikte bir program hazırladık. Erzurum'da hala kışın izleri varken, Uzundere'de şeftali, kayısı, erik, kiraz, vişne, kızılcık ve badem ağaçları çiçek açmıştı. Gezi sayesinde öğrenciler Çoruh vadisini keşfetti. Uzundere'nin cana yakın insanları ile tanışmak, bisiklet heyecanını ve yöresel yemekleri tatmak apayrı bir zevk oldu onlar için" diye konuştu.