"Çevre Sorunlarına Çözümler Buluşması"



Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) ev sahipliğinde 14 Mart 2015 Cumartesi günü gerçekleşecek olan "Çevre Sorunlarına Çözümler Buluşması"nda gıda, tarım, alternatif ekonomi, deniz, sulak alanlar, yeşil alanların tahribatı, ulaşım, enerji, iklim değişikliği ve çevre politikaları gibi konular, uzmanların katılımıyla masaya yatırılacak. İkinci bölümde ise "Çevre Sorunlarına Medyanın Bakışı ve Çözüm Önerileri” adlı panel gerçekleştirilecek.

Umut ve çözüm önerisi barındıran filmlerin kanalı Sürdürülebilir Yaşam TV’nin film gösteriminin de yer aldığı etkinliğin çağrı metni şöyle:

"Çevreci Etkinlikler klasik anlamda bir web sitesinden öte birey, öğrenci ve iş dünyası arasındaki köprülerin çevre odağında daha da güçlenmesi için çeşitli projeler hayata geçiriyor. İki yılı geride bırakırken farklı alanlarda çalışmalar yürüten dostlarımızla sürekli temas halindeydik. Uzmanlığımız çevre etkinlikleri olunca birinci yılımızda  Slow Food Fikir Sahibi Damaklar, Yeryüzü Derneği, İstanbul Permakültür Kolektifi ve Buğday Derneği’nin katılımıyla Halka Sanat Projesi’nde gerçekleştirdiğimiz 'Çevreci Etkinlikler'imizin 1. Yılında Ne Kadar Etkiniz?' adlı etkinlik sonrasında 2. yılımızda da bir etkinlik gerçekleştirelim dedik.

Giderek artan tahribatın yaşantımızdaki sonucu olarak gıda, tarım, ekonomi, deniz-sulak alanlar, yeşil alanlar, ulaşım, enerji ve politika gibi konularda/alanlarda sorunlarla karşı karşıya geldik, gelmeye de devam ediyoruz. Peki, bu kötüye gidişin karşısında ne/neler yapılmalı?

Çevreci Etkinlikler olarak kendi alanlarındaki uzman, sivil toplum kuruluşlarındaki dostlarımızın katılımıyla bu sorunlar karşısındaki çözüm önerilerini dinleyeceğiz. Sonrasında ise yaşanan değişimleri yakından takip eden gazete ve dergi gibi medyadaki dostlarımızın katılımıyla 'Çevre Sorunlarına Medyanın Bakışı ve Çözüm Önerileri'ni de dinleyeceğiz. Ayrıca umut ve çözüm önerisi barındıran filmlerin yer aldığı Sürdürülebilir Yaşam TV’den de bir film gösterimi yapacağız.

Öneri: Etkinliğimizde el yapımı 'ayva şerbeti' ile Erenköy Şerbet ve Meşrubat da aramızda olacak. Bu güzel şerbeti tatmak için kupanızı yanınızda getirmeyi unutmayın deriz."

Reklam Goruntulenme Bolumu


PROGRAM:

11:30-12:10  Kayıt    

12: 10-12:30  Açılış Konuşmaları
Emrah Kurum, Çevreci Etkinlikler Kurucusu
Zeynep Gülşen, YEM Etkinlikler Bölüm Yöneticisi

12:30-12:50  Gıda | Ayşenur Arslanoğlu, Slow Food Fikir Sahibi Damaklar
12:50-13:10  Enerji | Devin Bahçeci, Greenpeace Enerji ve İklim Kampanyacısı

13:10-13:30  Ara    

13:30-14:00  Sürdürülebilir Yaşam TV, Film Gösterimi    
14:00-14:20  Su/Sulak Alanlar | Çağrı Göcek, Uzman Biyolog, WWF-Türkiye
14:20-14:40  Ormanlar ve Yeşil Alanlar | Prof. Dr. Ünal Akkemik, ÇEKÜL Yüksek Danışma Kurul Üyesi ve Türkiye Ormancılar Derneği Marmara Şubesi Başkanı
14:40-15:00  Ulaşım | Pınar Köse, EMBARQ Projeler Koordinatörü

15:00-15:20  Ara    

15:20-15:40  İklim Değişikliği | Özgecan Kara, Yeşil Düşünce Derneği
15:40-16:00  Alternatif Ekonomi ve Takas | Hüseyin Varış, Yeryüzü Derneği
16:00-16:20  Çevre Eğitimi | Doğukan Doğan, Küresel Çevre Derneği - GEO Başkan Yardımcısı, Proje Koordinatörü
16:20-16:40  Çevre Politikaları | Baran Bozoğlu, Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Başkanı ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Eski Başkanı

16:40-17:00  Ara    

17:00-18:00 Panel - Çevre Sorunlarına Medyanın Bakışı ve Çözüm Önerileri    
Moderatör: Tuna Özçuhadar, Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, Sürdürülebilir Yaşam TV
Özgür Gürbüz, Yazar, BirGün Gazetesi
Barış Doğru, EKOIQ Dergisi Genel Yayın Yönetmeni
Serkan Ayazoğlu, Gazeteci, Magma Dergisi
Akif Pamuk, Editör, Yeni İnsan Yayınevi

Ayrıntılı bilgi ve kayıt için tıklayınız.