Çevre Yönetim Sistemi ile Sürdürülebilir Yeşil Dünya



Çevresel performansının kontrol edilmesi ve geliştirilmesi oluşumunu tanımlayan ve uluslararası bir standart olan ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, her türlü üretim sektöründe, ürünün ilk aşamasından tüketiciye sunulmasına kadar geçen her adımda çevresel etkilerin dikkate alınarak üretimin gerçekleştirilmesini sağlayan sistematik bir yaklaşım olarak tanımlanıyor. Üretim süreçlerinin tüm aşamalarını bu standart doğrultusunda gerçekleştiren Knauf, LEED V4 esasları ve eko-inovasyon faaliyetleriyle de çevresel negatif etkisi minimize edilmiş yapılar için gerekli yetkin mühendislik ürünlerini dünyadaki 250’den fazla üretim tesisinde üreterek inşaat sektörüyle bir araya getiriyor.

 

Reklam Goruntulenme Bolumu

 

LEED Sertifikası ile enerji ve çevre dostu üretim
Knauf Alçıpan® ürünleri, ısı yalıtımı ve iç aydınlatmaya sağladığı olumlu katkıları sayesinde binaların enerji verimliliğine önemli girdilerle etki ederken LEED V4 esaslarına göre hem  ön koşul olan minimum enerji performansının gerekliliklerini yerine getiriyor hem de optimum enerji performansından yüksek enerji verimliliği rakamlarına erişilmesini mümkün kılıyor. Ürünler, uygulandıkları duvar yüzeyinde ısı yalıtımına ve dolayısıyla bina enerji verimliliğine katkıda bulunuyor, dış cephe duvar malzemesi olarak kullanılan sistemler ise benzer şekilde binalarda ısı yalıtımına destek oluyor.

Knauf ürünleri gün ışığını yansıtma özelliği ile elektrik tüketimini de azaltmayı hedefliyor. Akustik tasarıma uygun ses iletme seviyesinde olan Knauf sistemleri, bina kullanıcılarının yaşama ve çalışma kalitesini arttırırken, çevresel gürültünün sınırlanmasını da hedefleyen yeşil binaların vazgeçilmez unsurlarından biri olarak büyük önem  kazanıyor. Sistemler, tüm bina  tipleri için farklı akustik performanslara uygun olarak üretiliyor. Bu özellikleri ile Knauf ürünleri LEED® Yeşil Bina Derecelendirme Sistemi altında EA Ön Koşul ve EA Kredi’nin sağlanmasını destekliyor.

Atık yönetimi ile sıfır atık uygulaması
Knauf A.Ş. çatısı altındaki tüm fabrikalar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Çevre İzin Belgesi alınmış olup geçerlilik süresi içerisinde yenilenmeleri sağlanıyor. Yine aynı şekilde tüm fabrikalar için düzenli olarak emisyon ölçümleri, atık su ve atık analizleri yapılarak hava, su, toprak için önemli üç çevresel etki takip ediliyor ve negatif etkiler en aza indirgenmeye çalışılıyor.  Değişen mevzuat ve yeni uygulamalara sektöre öncü olacak şekilde hızla adapte olan Knauf; güncellenen atık yönetimi ve sıfır atık uygulamaları için de çalışmalarda bulunuyor. Hem fabrikalarda hem merkez ofiste gönüllülük esasına dayalı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen Sıfır Atık Belgesi için sürdürülen hazırlıklarla karbon salınımının azaltılmasına katkıda bulunmayı hedefleyen Knauf, bununla beraber Türkiye’deki iki fabrikasında kurduğu atık minimizasyon ünitesi ile ortaya çıkan proses atıkları fiziksel işlemlerden geçirerek üretim sürecinde yeniden değerlendiriyor.