Çevreci Vakıf Naylona Karşı



Denizli’deki Doğa ve Çevre Vakfı naylon poşete savaş açtı. Çevreye zarar veren naylon poşet kullanımını azaltmak amacıyla kentin çeşitli yerlerinde 3 bin bez torba dağıtıldı.

İşadamı İsmet Abalıoğlu’nun 1996’da kurduğu, binlerce fidanı toprakla buluşturan, tonlarca atık pil toplayan Doğa ve Çevre Vakfı (DOÇEV) şimdi naylon poşete savaş açtı. Cafer Sadık Abalıoğlu Holding’in hazırladığı 3 bin bez torbayı DOÇEV görevlileri vatandaşlara dağıttı.

Dağıtım sürecek

Yönetim Kurulu Başkanı Abalıoğlu, bez torba dağıtımının dönem dönem tekrarlanacağını belirterek, "80’li yılların başlarında uygarlık göstergesi gibi yaygınlaşan, alışverişte bedava dağıtılan ve doğada çözümü yıllar süren naylon poşet çevreyi kirletiyor, geleceğimizi karatıyor, atıkların yüzde 10’unu oluşturuyor" dedi.

Başta petrol olmak üzere doğal kaynakların aşırı tüketimine neden olan naylon poşetin çoğu ülkede yasaklandığını, bazılarında kullanımı azaltmak için ücretli verildiğini kaydeden Abalıoğlu, "Bu konuda bir an önce yasal düzenlemelerin yapılmasını arzuluyoruz" dedi.

Yaygın kullanım

DOÇEV farklı noktalarda bez torba dağıtıyor. Alışveriş merkezlerinde, marketlerde de bez torba dağıtılacak. Başkan İsmet Abalıoğlu, "Naylon poşet yerine bez torbayla geri dönüşümü olan kağıt ve doğada kısa sürede çözülebilen maddeden yapılan torbalar öneriyoruz" diyor.