Çevreciler, Sulak Alandaki Yapılaşmaya Karşı Uyardı



Zeytinli-Altınkum Mevkii’nde yer alan Hazine’ye ait 379 dönüm sulak alan, Milli Emlak tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Balıkesir’in şubat ayı belediye meclis toplantısında, bu alanın satışa çıkarılması ve yapılaşmaya açılması gündeme geldi.

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, konuya ilişkin yaptığı konuşmada, “Zeytinli’deki arazide pazar alanı, cami, terminal, turizm amaçlı bölümler, konut alanları yapılacak parseller üretip satmayı planlıyoruz. Buradan gelir elde edeceğiz. Burası hiç kimsenin anlam veremediği, bomboş bir arazi.” dedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Süheyla Doğan, bölgenin sulak alan olduğunu ve bu nedenle yapılaşmaya açılmaması gerektiğini vurguladı. Doğan, “Ekosistemin en önemli unsurlarından birisi sulak alanlardır. Burası yaban hayatının yaşandığı, kuşların, balıkların bulunduğu yerlerden biridir. O bölgede yapılaşma, deprem riski açısından da ciddi bir sıkıntı oluşturur.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.