Çevreye ve İnsana Dost Boya; SUPAR




Yağlı boyanın yerine üretilen SUPAR, su bazlı boya teknolojisinde son aşamayı temsil ediyor. Metal, ahşap ve mineral yüzeylere de uygulanan, ahşap dokusunun korunmasına yardımcı olan, tiner yerine su ile inceltilen SUPAR, yağlı boya gibi zamanla sararma yapmıyor. Bu özelliklerin yanı sıra su bazlı normal boyalara göre çok yüksek yapışma gücü bulunan Supar, çabuk kuruyor, nefes alıyor ve Kalecolor Renk Bankası’nın binlerce renk seçeneğiyle sunuluyor.

Kalecolor’ın son yeniliği olan SUPAR, solvent içermediği için insana ve çevreye zarar vermiyor, su ile seyreltildiği için kokmuyor, kokmadığı için de uygulama yapılan mekanların kısa sürede kullanıma açılmasını sağlıyor.

Son olarak Dentamed diş ve ağız sağlığı kliniğinde uygulanan SUPAR, çevreye ve insana dost özelliğinin altını kalın bir kalemle çiziyor. Hergün birçok ziyaretçinin geldiği Dentamed’de çok kısa bir süre içinde yapılan boyama işlemi insan sağlığına zararlı bir durum yaratmıyor.

SUPAR, alkid bazlı olmadığı için UV ışınlarına ve ısıya karşı oldukça dayanıklı, zaman içinde de çatlama yapmıyor. Su bazlı olduğu için çok çabuk kuruyan Supar, 3-6 saat içinde ikinci kat uygulamasına da olanak veriyor. Normal su bazlı boyalara göre çok yüksek yapışma gücü olan Supar’ın yetenekleri bu kadarla da bitmiyor. Su geçirmiyor, silinebiliyor, ovalanabiliyor ve kolay uygulanabilirliği sayesinde bileği yormuyor. Kullanım alanı da oldukça geniş. İçte, dışta, ahşap, metal ve mineral her türlü yüzeye uygulanabiliyor. Ahşap dokusunun korunmasına yardımcı olduğu gibi alkid esaslı boyalara göre daha yüksek olan buhar geçirgenliği sayesinde binaların nefes almasını sağlıyor.