Chichester Müzesi ve Çevresi için Çok Amaçlı Alan Tasarımı Proje Yarışması, RIBA



RIBA Yarışma bürosu tarafından yarışmaya çıkarılan Batı Suusex’te yer alan Chichester bölgesi için tasarlanması düşünülen ve içinde müze, ofis birimleri, konut grupları barındıracak çok amaçlı alanın tasarımı mimari ofislerden gelecek önerileri bekliyor.

Batı Sussex’in tarihi bir bölgesi olan Chichester, hem doğal topografyası hem de kültürel, tarihi değerleri açısından zengin bir bölge olarak öne çıkmaktadır. Buraya tasarlanacak yeni müzenin kentin geçmişinden gelen tarihi yansıtması ve bu nedenle de bölgenin jeolojik ve arkeolojik değerlerini ön plana çıkartarak bunların tanıtılması ve sergilenmesine olanak sağlaması hedeflenenler arasındadır. Müze aynı zamanda bölge için bir “miras köprüsü” görevini de üstlenecek ve bölgenin ziyaretini çekici kılacaktır.

Katılım Şartları:
Yarışma iki etapta düzenlenecektir. İlk etapta yarışmaya katılmak için başvuran gruplar arasında yapılan değerlendirme sonucu ikinci etapta başvurular arasından 6 grup seçilecektir. Katılımcıların en geç 15 Ağustos 2006 tarihine kadar yarışmaya başvuru dileklerini bildiren dokümanları teslim etmeleri gerekmektedir.

Bilgi İçin:

T: +44 (0) 113 2341335
W: www.ribacompetitions.com