CHP’de İstanbul için ‘Kılıçdaroğlu-Tekin’ Formülü



CHP’nin Ankara’da Murat Karayalçın, İzmir’de de Aziz Kocaoğlu ile yerel seçimlere girme kararından sonra gözler İstanbul’a çevrildi. Uzun süredir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayını belirlemek için çalışan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın bu hafta içinde kararını netleştirmesi bekleniyor. Baykal’ın ağırlıklı olarak CHP Meclis Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’in ismi üzerinde durduğu belirtilirken son günlerdeyse Kılaçdaroğlu’nun adaylığının ön plana çıktığı kaydediliyor.

Baykal’ın son dönemde AKP’lilerin yolsuzluk dosyalarıyla gündem yaratan Kılıçdaroğlu’nun popüleritesinden faydalanmak istediği belirtilirken yakın çevresine şu mesajı verdiği kaydedildi: “Başkan adayı, Belediye Meclis Başkan adayı ve Belediye Genel Sekreter adayı ile birlikte İstanbulluların karşısına çıkacağız. Kemal Bey’in tanınmışlığı yüksek. Kamuoyundaki imajı kazanma şansını arttırıyor. Kemal Bey’i belediye başkanlığına aday gösterirsek başarılı il başkanımızı da Meclis Başkan adayı olarak gösterebiliriz.”

48 il için aday açıklayan CHP, 33 ille ilgili kararını henüz vermedi. Adana için AKP adayını bekleyen Baykal, Diyarbakır’da henüz aday bulamadı.

CHP’nin kalesi olarak bilinen Ankara’nın Çankaya ilçesinde kimi aday göstereceği ise henüz belli değil. Çok sayıda partili adaylık için başvururken eski Çankaya Belediye başkanlardan Haydar Yılmaz’ın başvurusunu geri çektiği öğrenildi. Yılmaz’ın AKP ile görüştüğü ve yakın çevresine “Gerekirse gider AKP’den aday olurum” dediği öne sürüldü.