Christoph Tannert Konferansı "Kesişme Noktasındaki Küratör"

İstanbul Güncel Sanat Müzesi, gerçekleştirdiği konferans etkinlikleri kapsamında 10 Nisan 2004 tarihinde Christoph Tannert’i konuk ediyor.

Humbort Üniversitesi’nde arkeoloji ve sanat tarihi eğitimi alan Tannert, 1981’den beri basılı medya ve radyoda bağımsız sanat eliştirmenliği yapmaktadır. Görsel sanatlar, video, film ve rock müziği gibi farklı alanlarda bir çok makalesi yayınlanmıştır. 1991’de program koordinatörü olarak başladığı “Künstlerhaus Bethanien Berlin”de şu anda yönetmen olarak görev yapmaktadır.

Christoph Tannert, Proje4L- İstanbul Güncel Sanat Müzesi’nde vereceği “Kesişme Noktasındaki Küratör” başlıklı konferansında küratörlük kavramını sorgulayacak ve, artistik ve kültürel projeler için bir mutfak görevi gören “Künstlerhaus Bethanien Berlin”in işleyişi hakkında bilgi verecek. Çağdaş sanatı ve sanatçıları desteklemek amacıyla kurulan “Künstlerhaus Bethanien Berlin” sanatçılara sunduğu 25 stüdyosu ile benzer kuruluşların en büyükleri arasında yer almaktadır. Yerli ve yabancı sanatçılara stüdyo imkanı vererek ve sanatsal projelere danışmanlık yaparak kültürel bir platform oluşturan “Künstlerhaus Bethanien Berlin”in işleyişinin ve küratörlük kavramının ele alınacağı konferans saat 17:00’de Proje4L- İstanbul Güncel Sanat Müzesi’nde izlenebilir.

Proje4L
10 Nisan 2004
Cumartesi
17:00

Konferans İngilizce olacaktır.

Harmancı Sk. Harmancı Giz Plaza Levent 80640 İstanbul

Bilgi için:
Melis Terzioğlu
assist@proje4l.org
Tel: (212) 281 51 50