Çiftçiler: Yortanlı Barajı'nı İstiyoruz



Bergamalı dört belde belediye başkanı, eski ve yeni ziraat odası başkanları ile Bergamalı çiftçiler, Yeni Asır'ı ziyaret etti. Yeni Asır yazarı İsmail Uğural ile görüşen ziyaretçiler, Yortanlı Barajı'nın su tutması için görüş alışverişinde bulundu. Toplantıda Bakırçay çiftçisi, örgütlü hareket etme kararı aldı, bölge milletvekillerinin devreye sokulması kararlaştırıldı.

Kader değişecek

Konuk başkanlar, "Biz büyük bir kitleyiz ama bugüne kadar üretimden doğan kitlesel gücümüzü tam anlamıyla kullanamadık. Şimdi on binlerce çiftçi ailesi adına bütün gücümüzle suyumuza ve barajımıza sahip çıkma kararı aldık. Yeni Asır'ın desteğini görmekten çok mutluyuz" dediler.

Yortanlı Barajı'nın su tutmasıyla, Bergama'nın kaderinin değişeceğini belirten Bergama Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları, "Yortanlı ve Çaltıkoru barajlarının su tutmasıyla 175 bin dekar arazi sulanacak. Bu alanlarda yapılacak sulu tarımla 2009 yılı fiyatları ile yıllık ortalama 32 milyon TL net gelir artışı sağlanacak. Sulama alanı içinde bulunan 5 bin 600 çiftçi ailesinin sulamayla artan ürün verimi sonucu yaşam standartları da iyileşecek. Yöremizde 6 bin kişiye yeni iş olanağı sağlanacak" diye konuştu.

Zeytindağ Belediye Başkanı Feridun Ergun ise,"Baraja karşı olanlar, bir gün susuz kalsınlar da susuzluğun ne demek olduğunu görsünler. Kimse şov yapmasın. Aç insan, ne çevreyi ne kültürü düşünür. Önce açlık giderilmeli" dedi. Toplantıda, milletvekili ve ilgili bakanların Bergama'ya davet edilmesi kararlaştırıldı.