Çiğli’ye İlk İkiz Kuleler



Çiğli, yeni bir alışveriş merkezine kavuşuyor. Toplam 25 bin metrekare alana kurulacak Çiğli Alışveriş ve Kültür Merkezi (ÇKM), İzmir en büyük merkezlerinden olacak, ilçe ekonomisine canlılık getirecek. İl Özel İdaresi tarafından ihale edilen merkezin yapımı için konsorsiyum oluşturan Katal İnşaat, M.Ç.K. Tekstil, Özdemirkol İnşaat, Rodi-Yars-Graniser, Kerem Özcan İnşaat ve Erişen İnşaat, çalışmalara başladı.

Teras restoranlı:
2008 yılının sonunda tamamlanacağı açıklanan 12 katlı merkezde bin kişilik konferans salonu, 500 kişilik nikah salonu, 4 cep sineması, 44 işyeri, kapalı otopark, yiyecek, spor, çocuk oyun ve eğlence merkezleri bulunuyor. İkiz kule olarak yükselecek ÇKM, en son katta teras restoranla birbirine bağlanacak. İkiz kulelerin birinci kısmı, Çiğli Kaymakamlığı tarafından kullanılırken, diğer tarafı 150 yataklı iş oteli olarak hizmet verecek.

Binlerce konut inşa ediliyor
Konsorsiyum adına açıklama yapan Çetin Kazancı, Çiğli’nin son yıllarda büyük bir gelişme gösterdiğine dikkat çekerek, "İzmir, Menemen’e doğru hızla gelişiyor. Özellikle Karşıyaka - Menemen hattı üzerinde büyük canlılık var. Binlerce konut inşa ediliyor. Bu canlılık, ulaşımı çok kolay olan Çiğli Alışveriş ve Kültür Merkezi’ne yansıyacak" dedi.

İşadamlarına Business Otel
Çiğli ve Karşıyaka bölgesinde otel bulunmaması nedeniyle sıkıntı yaşandığını belirten Çetin Kazancı, yapılacak Business Otel’in özellikle Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne hem yurt içinden, hem de yurt dışından gelen işadamları için büyük kolaylık sağlayarak, açığı kapatacağına işaret etti.