Çimsa Kayseri Fabrikası'na İş Sağlığı ve Güvenliği Ödülü



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Kayseri'de düzenlenen '25. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası' kapsamında Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), Çimsa'ya 'Çimento Sektörü İş Sağlığı ve Güvenliği Performans Ödülü' verdi. 2010 yılında yapılan değerlendirme sonucunda İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) konusunda birincilikle ödüllendirilen Çimsa Kayseri Çimento Fabrikası'nda 6 Mayıs Cuma günü bir teknik gezi düzenlendi. Gezinin ardından gerçekleşen ödül töreninde Çimsa Kayseri Fabrikası Müdürü Mustafa Turan’a ödülü ÇEİS Genel Sekreteri Sancar Bayazıt takdim etti.

Teknik gezi öncesinde bir konuşma yapan Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu şunları söyledi:

"Çimsa olarak tüm faaliyetlerimizi çevreye duyarlı, insan sağlığına zarar vermeden gerçekleştirmeye büyük özen gösteriyoruz. Tüm fabrikalarımızda iş güvenliğiyle ilgili uluslararası standartları, yasaları ve yönetmelikleri titizlikle uyguluyoruz. Bu çalışmalarımızda sürekliliği sağlayan bir şirket olarak Çevre Koruma ve İSG standartlarını en üst seviyede uygulayan bir kuruluş kimliğine sahibiz. Kayseri Fabrikamızın aldığı ödül de bu konuya olan bağlılığımızı kanıtlıyor. Fabrika çalışanlarını tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

Çimsa Yurtiçi Üretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şahap Sarıer'in de katıldığı gezi kapsamında Çimsa Kayseri Çimento Fabrikası Müdürü Mustafa Turan ise 'İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda bir sunum yaptı.