Çimsa'dan Hazır Beton Alanında Türkiye'de Yapılmış En Büyük Satınalma



Türkiye’nin önde gelen çimento ve hazır beton kuruluşu Çimsa, hazır beton alanında Türkiye’de bugüne dek kaydedilmiş en büyük inorganik büyümeyi gerçekleştirdi. 19.250.000$ karşılığında Bilecik Hazır Beton tesislerini ve agrega ocaklarını satın alan, Eskişehir Güçlü Hazır Beton’dan 2 tesis ve 3 santral kiralayan Çimsa, hazır betonda 100 milyon dolar ciro hedefiyle hareket ediyor. Kapasitesini yaklaşık % 40 artıran Çimsa, tesis sayısı (41) açısından da Türkiye’nin en büyüğü oldu.

"Hazır beton ve agrega, sadece Çimsa’nın büyüme planları için değil, Türkiye açısından da stratejik önem arz eden ürünlerdir" diyen Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, "Okullardan hastanelere, alışveriş merkezlerinden konutlara, kamu binalarına dek bu yeni yaşam alanlarının inşasında modern teknolojili hazır beton kullanımı, güvenlik ve kalite açısından büyük önem taşıyor. Yaşadığımız, öğrendiğimiz, para kazandığımız, sağlık bulduğumuz, devletin hizmetlerinden faydalandığımız alanlar, binalar, HB sayesinde daha hızlı inşa ediliyor, daha yükseğe ulaşıyor ve daha güçlü oluyorlar. Biz buna, olimpiyatların sloganı gibi Citius, Altius, Fortius, yani daha hızlı, daha yükseğe ve daha güçlü diyoruz" şeklinde konuştu.

Çimsa Türkiye içinde hazır beton ve agrega ile büyüyecek

"Bu slogan, aynı zamanda Çimsa olarak stratejilerimizi de özetliyor" diyen diyen Hacıkamiloğlu, şöyle devam etti: "Türkiye içinde hazır beton ve HB üretimi için gerekli bir mamul olan agrega ile büyüyeceğiz. Güçlü yapımızı, esnek bir kurum olmamızdan kaynaklanan hızlı hareket edebilme özelliğimizle birleştiriyor ve paydaşlarımız için daha yüksek değerler üretmeyi hedefliyoruz."

2008 yılında hazır beton alanında 100 milyon doların üzerinde ciro hedefiyle hareket eden Çimsa’nın, üretim kapasitesini 2.500.000 metreküpe çıkardığını belirten Hacıkamiloğlu, "Bu satın alma sonucunda, agrega üretimimiz açısından büyük önem taşıyan 3 adet maden ocağının işletme ruhsatını da almış bulunuyoruz. Hazır beton sektörünün bölgedeki diğer oyuncuları için de agrega üretimi gerçekleştireceğiz" dedi.