Çimstone, Amerika Pazarındaki İddiasını Coverings Fuarı'nda Sergilediği Ürünlerle Pekiştirdi



























Üretiminin %75’ini başta Amerika olmak üzere 20 ülkeye ihraç eden Çimstone, yeni ürünlerini 3-6 Mayıs 2005 tarihlerinde A.B.D.’nin Orlando kentinde düzenlenen Coverings Fuarı’nda sergiledi. Çimstone, dünyanın en önemli kaplama malzemeleri fuarında muhteşem bir standla yer aldı.

Çimstone, Coverings Fuarı’ndaki yekpare banko-tezgah uygulamasına imkan veren yeni levha boyutlarının ve geniş renk yelpazesinin ön plana çıkarıldığı standta kuvars esaslı kompoze taşların en seçkin örneklerini sergiledi. Çimstone, 46.450 metrekarelik bir alanda 100’ü aşkın ülkeden sektörün 1.400 katılımcısı ile 32 bin profesyonelini bir araya getiren Coverings Fuarı’nda 3x1.4 metrelik büyük ebatlı levhalarını ve birbirinden güzel renk alternatiflerini profesyonellerin beğenisine sundu. Çimstone’un 2004 yılı sonunda faaliyete giren 15 milyon dolarlık ikinci fabrika yatırımıyla banko ve tezgahlara yönelik geliştirdiği yeni MORE serisinin lansmanı böylece ilk kez İstanbul Yapı Fuarı ile eş zamanlı Amerika’da yapıldı.

Coverings Fuarı; mermer, granit, seramik ve kompoze taş gibi yüzey kaplama malzemeleri ile çeşitli dekoratif ürünler ve makine/ekipmanların sergilendiği, özellikle A.B.D ve diğer Kuzey ve Güney Amerika pazarlarında rekabeti arttırmak açısından sektörün en önemli fuarlarından biri. En son trendlerin, teknoloji harikası en son ürünlerin ve birbirinden özgün tasarımların sergilenmesi Coverings Fuarı’nı, kaplama malzemeleri alanında dünyanın lider fuar organizasyonu haline getiriyor. Özellikle kompoze taşların Amerika pazarındaki gelişimi de fuarı, Çimstone açısından vazgeçilmez kılıyor.

ABD pazarı, özellikle banko-tezgah sektöründe kaplama malzemesi olarak 1.2 milyar dolarlık kuvars esaslı kompoze taş tüketimi ile Çimstone’un yanı sıra tüm diğer uluslararası üreticiler için de hedef pazar durumunda. Müşterilerin lüks, gözeneksiz, az bakımla yüksek seviyede dayanıklılık sağlayan bu malzemeye olan ilgisi nedeniyle Amerika’da kompoze taşlara talebin yıllık %7.7 oranında artarak 2007’de 1.4 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Çimstone’un Amerika’da yer aldığı projelerden bazıları ise şöyle: Tanforan Shopping Centre (San Francisco), MGM Grand Hotel (Las Vegas), Bronx Criminal Courthouse (New York), Turning Stone Casino Hotel ve W-Hotels (New York), Clinique Mağazaları, Elizabeth Arden Mağazaları, Philadelphia Eagles Stadyumu, Virginia Üniversitesi.


Çimstone Hakkında
Kuvars esaslı taş üretiminde Türkiye’de ilk ve tek olan Çimstone, sanayicilikte köklü bir ailenin yenilikçi yaklaşımları ile şekillenerek 1996 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürüyor. Bugün sanayicilikte üçüncü kuşağın yönetimde olduğu AKG Grubu’na dahil olan şirket, 9 yıl gibi kısa bir sürede İzmir’de kurulan yerel bir işletme kimliğinden sıyrılıp, toplam üretiminin %75’ini 20 ülkeye ihraç eden, uluslararası arenada rekabet yaratan, dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen bir kuruluş kimliğine büründü. Ülkemizde ilk olmanın zorluklarını itici güç olarak kullanan Çimstone, kurumsallaşmayı ilke edinmiş bir aile şirketidir. Bünyesinde %95 oranında yeryüzünün en sert mineral taşlarından kuvarsı içeren ve şirketle aynı adı taşıyan Çimstone, sektöründe hijyen raporuna sahip tek kaplama malzemesi. Çimstone, 1.500’ü aşkın renk çeşidi, üç farklı standart ebadı, zeminden cepheye, denizliklerden mutfak tezgahına kadar geniş kullanım alanları olan ve ISO 9001:2000 belgesiyle üretilen güvenilir bir ürün.