Çimstone Formula 1 VIP Kulelerinde!



Türkiye’nin dünya çapında gerçekleştireceği en büyük organizasyonlardan biri olan Formula 1’de, VIP kuleleri için Türkiye’nin dünya çapındaki markası Çimstone tercih edildi.

21 Ağustos tarihinde İstanbul’da düzenlenecek olan Formula 1 İstanbul Grand Prix’si, pistte 130 bin kişiye, ekranlar aracılığıyla da dünya çapında 2.2 milyar seyirciye ulaşacak. Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı önemli organizasyonlar arasında üst sıralarda yer alan Formula 1 İstanbul Grand Prix’sinin, Yarış Pisti ve Tesis Projesi için Çimstone’un “fark yaratan” taşları tercih edildi.



İstanbul Kurtköy'de, dünya standartlarının da üzerinde inşa edilen F1 Speed Park Yarış Pisti ve Tesisleri’nde 5.000 izleyici kapasiteli 7’şer katlı 2 VIP kulesinin zemin ve merdivenlerinde Çimstone imzası bulunuyor. Mimari projesi Orion İnşaat ve Dekorasyon tarafından hazırlanan kulelerin uygulaması Evren Mühendislik tarafından gerçekleştirildi. Kulelerde yer alan VIP localarının ve Basın Odalarının zeminlerinde 60x60x2 cm ebatlarında ince granüllü beyaz Çimstone’un sade şıklığı tercih edildi. Merdiven basamaklarında ise iri kuvars granüllü beyaz Çimstone’larla mekana hareket kazandırıldı.

21 Ağustos günü dünyanın gözü, görüş alanının 52 santime kadar düştüğü, eğimli ve çok sert virajlarla zorlu bir etap olan İstanbul F1 Pisti'nde olacak. Seçkin projelerin vazgeçilmez malzemesi Çimstone’la döşenen F1 İstanbul VIP kulelerinde Başbakan, birçok Bakan ve F1 Başkanı Bernie Ecclestone’nun yanı sıra 5 bin civarında uluslararası VIP davetlisi ağırlanacak.

Türkiye’de kuvars esaslı kompoze taş üretimiyle sektörün öncülüğünü yapan ve Hong Kong metrosu, Shangai opera binası, San Francisco Tanforan alışveriş merkezi, Las Vegas MGM Otel, W oteller zinciri gibi önemli uluslararası projelerde başarıyla uygulanmış olan Çimstone, global marka imajıyla ülkemizin uluslararası arenadaki bu en önemli projesi içinde de prestijli yerini alıyor. Çimstone, diğer tüm zemin kaplama malzemelerinden farklı olarak, döşendiği mekanları estetiğin yanı sıra, yüksek yaya trafiğine rağmen gösterdiği sağlamlığı, aşınma çizilme dayanımı ve hijyenikliği ile de bütünlüyor.