Çimstone İtalya'da Taş Sektörünün Devleriyle Buluşuyor



Türkiye'nin ilk ve tek kuvars esaslı kompoze taş üreticisi Çimstone, taş sektörünün en büyük bin 500 firması ile 5-8 Ekim arasında İtalya'nın Verona kentinde buluşuyor. Çimstone, 116 ülkeden 62 bin ziyaretçinin beklendiği 41. MARMOMACC Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nda yeni ürün serisini ve renk alternatiflerini profesyonellerin beğenisine sunacak.

1996'da kurulan Çimstone, kompoze taş teknolojisinin kaynağı konumundaki İtalya'da düzenlenen ve sektördeki en son trendlerin, yeni ürün ve teknolojilerin sergilendiği fuarda 1998'den bu yana düzenli olarak yer alıyor. Yeni yatırımlar ile üretim kapasitesini 272 bin metrekareden 600 bin metrekareye çıkaran Çimstone için fuar bu yıl ayrı bir önem taşıyor.

Doğal taş ve teknolojileri alanında dünyanın en önemli ve en saygın uluslararası organizasyonlarından biri olan MARMOMACC'a bu yıl 51 ülkeden bin 500 katılımcı ve 116 ülkeden 62 bin ziyaretçi bekleniyor. Geçen yıla göre yüzde 10 büyütülen fuar alanı, 70 bin metrekareye ulaşıyor. Çimstone, fuarda üç metrelik büyük ebatlı yeni ürün serisini ve birbirinden güzel renk alternatiflerini 64 metrekarelik standında profesyonellerin beğenisine sunacak.

Standın tasarımı, Çimstone'nun yeni 3 metrelik büyük levhalarının öncelikle banko ve tezgahlar için sunduğu estetik ve işlevsel çözümleri ziyaretçilere aktarmak üzere projelendirildi. Bu amaçla, banyo ve mutfak tezgah örnekleri çelik halatlarla 7 metre yükseklikten sarkıtılarak çarpıcı bir şekilde sergileniyor. Stand tasarımından fuar süresince gerçekleştirilecek iletişim ve tanıtım faaliyetlerine kadar her aşamada, ürünün estetik ve fonksiyonel özelliklerinin Çimstone markasının imajı ve değeriyle örtüşmesi amaçlanıyor.

Çimstone'nun Başkan Vekili Bülent Akgerman, fuar alanının genişlemesi ve artan katılımcı sayısının, dünya taş sektöründeki büyümeyi ve artan rekabeti yansıttığını söylüyor. Çimstone'un uluslararası alandaki konumunu her gün biraz daha güçlendirdiğini kaydeden Akgerman şöyle devam ediyor:

"ABD, 2007'de 14 milyar dolara erişmesi beklenen banko tezgah sektörüyle, özellikle kompoze taş üreticileri için hızla büyüyen, en önemli pazarlardan biri. Diğer taraftan Kuveyt, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerin inşaat sektöründe 200 milyar dolarlık yatırım planları ile Orta Doğu'da cazip iş fırsatları sektörü hareketlendiriyor. Bunun dalgası yan sektörlerde de hissediliyor. Çimstone, yeni fabrika yatırımı ile artan üretim kapasitesini bu pazarlarda yeni müşterilerle değerlendiriyor, uluslararası arenadaki konumunu her geçen gün sağlamlaştırıyor".


Çimstone Hakkında
Kuvars esaslı taş üretiminde Türkiye'de tek firma olan Çimstone, 1996'da kuruldu. İzmir'deki üretim tesisi ve idari merkezi, İstanbul ve Ankara'daki bölge ofisleri, ülke geneline ve dört büyük kıtaya yayılmış çözüm ortaklarıyla hızlı ve planlı büyümeyi amaçlıyor. 2005 başında gerçekleştirilen ikinci fabrika yatırımıyla 305x140 cm'lik büyük levha üretimi ile banko ve tezgah alanına girdi. Kaliteli ürün, müşteri odaklı hizmet ve kurumsal güvence yaklaşımları ile banyo-mutfak sektöründe farklı bir kültür yaratıyor. Yıllık 600 bin metrekare üretim hacminin yüzde 70'ini ihraç ediyor. ISO 9001:2000 kalite belgesine sahip olan Çimstone, hijyen raporu ile yüzey kaplama malzemelerine farklı bir standart getiren, estetik çözümler sunuyor.

TSE, UNI, ASTM, EN kalite standartlarında üretim yapan Çimstone yaklaşık 30 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Bu ülkelerden bazıları şöyle: Hong Kong, Çin, Singapur, ABD, Kanada, Avustralya, Almanya, İngiltere, İrlanda, Fransa, Hollanda, Portekiz, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Türk Cumhuriyetleri, Körfez Ülkeleri, Birleşik Arap Emirlikleri (Dubai), Rusya, Hindistan, İskoçya, İsrail.

Çimstone, inşaat sektöründe çağdaş ve güvenilir malzemelerin üreticisi ve yatırımların öncüsü AKG Grubu'nun bir iştirakidir.