Civil Career 2016



Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü organizasyon takvimine 2009 yılında dahil olan Civil Career'ın ilki, 21 Kasım 2009 tarihinde gerçekleştirildi. Etkinlik adını, kalıp olarak İngilizcede bulunmayan; fakat inşaat mühendisliğinin İngilizce karşılığı olan “Civil Engineer” ile kariyer günleri anlamına gelen “Career Days” sözcüklerinin birleşiminden alıyor. Başarıyla gerçekleştirilen ilk etkinliğin ardından ortak bir kararla Civil Career, BÜYAP'ın geleneği haline getirildi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

İnşaat sektörünün önde gelen firmalarının yöneticilerini Türkiye çapındaki inşaat mühendisi ve mimar adaylarıyla seminer çatısı altında buluşturan etkinlik, bu özelliğiyle kariyer günleri kategorisine giriyor. Civil Career'ın başlıca karakteristik özelliği ise; sektördeki yeniliklerin veya giderek önemi artan konuların ele alınması. Böylelikle organizasyon yönlendirici bir rol üstlenerek, öğrencilerdeki sektöre dair bilinci artırıyor. Konuşmacılar inşaat mühendisliğine dair teknik konulara da değindikleri için, organizasyon eğitici bir rol üstlenmekte, katılım sonrası verilen sertifikayla da bu eğitim tescillenmekte.

Konferans aralarında ve program sonunda çeşitli aktivitelerin düzenlendiği Civil Career, böylelikle katılımcıları kaynaştırarak meslektaşlar arasındaki bağları kuvvetlendirmeyi amaçlıyor. Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü'nün misyonlarından biri de, Civil Career'ın katılımcı sayısını her geçen yıl artırarak, etkinliği uluslararası bir konuma getirmek şeklinde tanımlanıyor.

Kontenjanın 400 kişi ile sınırlı olduğu Civil Career 2016 buluşmasına katılmak için civilcareer.org/katilim adresindeki başvuru formunu doldurabilirsiniz.