Claudio Orlandi'den İkonik Fotoğraflar



Galeri Selvin yeni sezonun ilk sergisini Türkiye’de ilk kişisel sergisini açan fotoğraf sanatçısı Claudio Orlandi ile açtı. 1960 Roma doğumlu olan fotoğraf sanatçısı Orlandi, halen orada yaşamakta ve kariyerini sürdürüyor. Cladio Orlandi'nin "Roma" ve "Histoire d'O" adlı çalışmaları iki farklı dönem; gerek konu açısından gerek tema açısından iki farklı dönemin fotoğrafları. Fakat tema ve konu açısından farklı olmalarına rağmen stil açısından birbirleriyle örtüşüyor.

"Roma" ve "Histoire d'O" üstüste gelerek birbiriyle karışan daha sonra tek bir eser meydana getiriyor. Bu farklı iki çekimin karışımı, resimsel bir kesişme ve bazı objektif formlar kaybolurken estetik açından değerli başkalarını ortaya koyuyor. Böylece ortaya figür ve mimarinin yeni ve renkli bir komposizyonu gözler önüne seriliyor. Burada Roma, farklı sokakları ve ışıkların yansımasıyla dünyanın herhagi bir metropol şehri gibidir. Model, gerçek görüntüsünü kaybederek resimsel bir ikona dönüşüyor.

1990’dan bu yana profesyonel olarak fotoğraf sanatı ile uğraşan Claudio Orlandi, 2000 yılında “ The Hat in The World” uluslararası karma sergi fotoğraf yarışmasını kazandı. Sanatçı, 2006 yılında da Vittorio Bachelet ödülünü aldı. Türkiyedeki ilk kişisel sergisini açacak olan Orlandi'nin eserleri 19 Ekim'e kadar Galeri Selvin’de izlenebilecek.

İletişim Bilgileri:

Galeri Selvin
Arnavutköy Dere Sok.
No:3
Arnavutköy,
Beşiktaş/İstanbul
Tel: 212.263 74 81