Çocukların Hayal Dünyasını Zenginleştirmek için Benzersiz Tasarımlar Sunuyor



Bir hayalin gerçeğe dönüşme hikayesi olan Mobidic Kids Furniture, 2009 senesinde kuruldu. Çocuklar için tasarlanan ürünlerin gerçekten “çocuksu” ve “yaratıcı” olması gerektiğine inanan firma, “gelir seviyesi ne olursa olsun kısıtlı alternatifler arasında çoğunluğun klişeleşmiş birkaç model arasında seçim yapmak zorunda olmaması” gerektiğini savunuyor ve tüketicilere yaratıcı, masalsı ve fonksiyonel ürünler sunuyor.

Mobilya üretmek üzere yola çıkarken firma; hedef kitlesini sevimli, kabuğuna sığmayan “bıdık”lar olarak belirlemiş, bu nedenle markasını sıradan olmayan tasarımlarını yansıtan ve aynı zamanda da meslek ile hedef kitlelerini birleştiren “Mobidik” isminde karar kılmış.



Bebek ve çocuk mobilyalarının tasarım aşamasından montaj aşamasına kadar hep özel bir dikkat gerektirdiğini, bu nedenle de evlerde bulunan diğer mobilya gruplarından farklı bir yerde değerlendirilmesi gerektiğine inanan Mobidic Kids Furniture, öncelikli hedefini “çocukların hayal dünyasını zenginleştirerek onların kişisel ve ruhsal gelişimlerine katkıda bulunmak” şeklinde tanımlıyor. Bu noktadan yola çıkan firma, hem görsel açıdan benzersiz ve masalsı odalar hem de çocukların gelişimlerine ayak uydurarak onların hayatına değer katacak mobilyalar tasarlıyor.



Bunun yanı sıra, çocuklarla ebeveynleri arasındaki bağı güçlendirmek de tasarım sürecinde Mobidic Kids Furniture için yol gösterici. Bu sayede Mobidic Kids Furniture ürünleri ebeveynlerin günlük hayatta karşılaşacakları zorlukları aşabilmelerine imkan tanıyacak fonksiyonel çözümler sunuyor ve ortalama 10 yıl süreli kullanımı mümkün kılıyor.



Bu bağlamda firma büyük önem verdiği ürün kalitesini üst düzeyde muhafaza ederken, müşterilerine farklı renk kombinasyonları ya da alternatif ölçülerde üretim olanakları da sunuyor. Var olan tasarımları kişiye özel olarak yeniden renklendiriyor ya da onların istedikleri ölçülerde üreterek beklentilerini tümüyle karşılamayı hedefliyor.



Bununla birlikte kendi tasarımlarıyla bütünleşen Mobidic logolu ve firmaya özel olarak üretilmiş uyku setleri, perdeler ve halılarla müşterilerine hayal ettikleri oda konseptini gerçeğe dönüştürebilme olanağı sunuyor.



Firma, kendisiyle aynı ticari anlayışa sahip olan ve ortak paydada buluşabileceği firmalarla birlikte yeni işbirlikleri kurma hedefiyle birlikte, ürünlerini diğer dünya ülkelerinin beğenisine de sunmak istiyor. Bu hedef doğrultusunda Mobidic Kids Furniture, 2012 yılı hedeflerinin başına İstanbul, İzmir, Ankara, Gaziantep, Konya, Kayseri gibi iller başta olmak üzere 7-10 yeni satış noktasında ürünlerini tanıtmayı ve her yıl 10 yeni satış noktası oluşturarak iş modelini geliştirmeyi koyuyor.