Çöken Zümrüt Apartmanı için Rekor Tazminat



Yaklaşık 3.5 yıl önce birdenbire çöken Zümrüt Apartmanı'nda eşini, çocuğunu, annesini, babasını, kardeşini, hamile yengesini ve iki yeğenini kaybeden Abdülbaki Ayçiçek, olayda 8 'de 1 kusurlu görülen Selçuklu Belediyesi aleyhine toplam 460 bin YTL'lik maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Ayçiçek'in avukatı, tutarın bugüne kadar belediye aleyhine açılan en büyük manevi tazminat miktarı olduğunu söyledi. Ayçiçek'se "3.5 yıl boyunca kimse bana sahip çıkmadı. Verilen sözler tutulmadı. Bu nedenle ben de tazminat davası açmaya karar verdim" dedi.

Konya'nın Selçuklu ilçesindeki Zümrüt Apartmanı, 2 Şubat 2004 tarihinde Kurban Bayramı'nın ikinci günü çökmüş, enkaz altında 92 kişi ölmüş, 30 kişi de yaralanmıştı. Facianın ardından 50'yi aşkın Zümrützede ölen veya sakat kalan yakınları için belediye aleyhine 6 milyon YTL'lik tazminat davası açtı.

Davaların çoğunu kaybeden belediye, tazminatları ödemeye başlarken, şimdi de 460 bin YTL'lik rekor tazminat talebi geldi. Belediye avukatı Efkan İşçi "Olayda belediyenin kusuru 8'de 1 denirken, tazminatın tamamını biz ödemek zorunda kalıyoruz" dedi.