Corus Mimarlık Öğrencileri Proje Yarışması- "H2Ouse - Suda Yaşam"



Yarışmanın temel amacı, mimarlık öğrencilerine çeliğin yapılarda kullanımıyla ilgili yaratıcı bir araç sağlamak. Yarışmaya katılacak olan öğrenciler ‘yükselen su seviyeleri ve sel tehdidi altında nasıl yaşanabileceği’ teması üzerine karmaşık durumları keşfetme şansı bulacaklar.

Avrupa’daki tüm mimarlık öğrencilerine açık olan yarışmanın konusu “H2Ouse – Suda Yaşam” olarak belirlendi.

Katılımcılardan projelerinde, çeliğin küçük ölçekte kullanımı üzerine çalışmaları ve ölçek, ağırlık ve işlevsellik arasındaki zorlu dengeyi kurabilmeleri bekleniyor.

Mimarlık öğrencilerinin yapısal çeliği kullanarak bir konut tasarlamaları isteniyor. Formu ne olursa olsun bu konutun, farklı yaş ve yeterlilikteki insanların ulaşabileceği biçimde olması, tahmin edilemeyen su seviyelerinde de varlığını sürdürebilmesi bekleniyor. Bu tür bir yapının afet sonrası için dünyanın herhangi bir bölgesinde kullanılabilme olasılığı da gözönüne alınarak demonte edilebilir ya da yerel malzeme ve işçilik kullanılarak kolayca inşa edilebilir şekilde düşünülmesi isteniyor.

Yarışma Takvimi:

Son başvuru tarihi: 23 Şubat 2007
Proje teslim tarihi: 18 Mayıs 2007
Ödül töreni: 27 haziran 2007

Ödüller:
Toplam 5000 £’lik ödül kazananlar arasında paylaştırılacak.

Başvuru için:

Yarışmaya katılabilmek için 23 Şubat 2007 tarihine kadar www.corusconstruction.com/casa adresindeki katılım formunun çevrimiçi olarak doldurulması ya da aşağıdaki adrese gönderilmesi gerekiyor:

Ken Oliver
Corus Construction Centre
Swinden House
Rotherham
South Yorkshire
S60 3AR
United Kingdom
T +44 (0) 1709 825584
E: ken.oliver@corusgroup.com