Cosentino'dan Dekton Optimma



Cosentino’nun ultra kompakt yüzeyi Dekton’un duvar kaplaması için özel olarak geliştirdiği Optimma, günümüz modern evlerini geleceğe taşıyor. 260x100 cm ölçüleri ile fire oranlarını düşüren Optimma, 4mm kalınlığı ile duvarlara binen yükü azaltıyor. Optimma, duvarlarında; mermer hissi isteyenler için Rem, krem tonları sevenler için Aeris, beton görüntüsü arayanlar için Kreta, koyu dokunuşlar için Kelya renk seçeneklerini sunuyor. Bu dört renk, yarattığı hisle de evleri yeni bir değişimin başlangıcına sürüklüyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Doğallık duygusunun doruklarına ulaşın
En zarif mermer Calacatta Lincoln’den ilham alınarak tasarlanan Rem, kahverengi ve gri damarları, hafif altın dokunuşlarıyla ilham kaynağının geleneksel yapısını yansıtıyor. Olağanüstü damar yapısı ve incelikli dokusuyla Rem, kullanıcıları doğallık duygusunun doruklarına ulaştırıyor.

Cesur kimliğini girdiği alanlara yansıtıyor
Beyaz kireçtaşından ilham alan Aeris, krem renkli detaylarıyla açık tonlarını öne çıkarıyor. Tüm saflığı ve temizliğiyle duvarları farklı bir boyuta taşıyan renk, cesur kimliğini girdiği alanlara yansıtıyor.

Büyülü bir yolculuğa çıkarıyor
Klasik beton görünümünden esinlenen Kreta, duvarlarda yarattığı yumuşaklık hissini çizgileriyle tamamlıyor. Desen yoğunluğuna bağlı koyu veya daha açık tonlara dengeli bir geçiş sunan renk, duvarlarında fark yaratmak isteyenleri adeta büyülü bir yolculuğa çıkarıyor. 

Kalite ve güç duygusunu artırıyor
Koyu renkli mermerlerden esinlenerek özel ortamlar için özel dokunuşla tasarlanan Kelya, hafif çizgili yapısıyla duvarlarda granit hissinin yaratılmasına yardımcı oluyor. Kelya, koyu tonlarıyla girdiği ortamlarda kalite ve güç duygusunu da artırıyor.   


*

Dekton Hakkında

Cosentino’nun ultrakompakt yüzey markası Dekton, hem iç mekan hem de dış mekanlar için mimari ve tasarım dünyasında küresel bir lider olma hedefiyle yaratılmış, yenilikçi bir yüzey kategorisidir. Dekton, cam, porselen malzemeler ile kuvars yüzeyleri üretmek için kullanılan hammaddelerin mükemmel bir karışımıdır. Dekton yüzeyi her türlü yüksek kalitede malzemeyi yeniden canlandırabilir. Geniş formatta (320 cm x 144 cm'ye kadar) ve farklı kalınlıklarda (0,8 cm, 1,2 cm ve 2 cm) üretilmektedir. UV ışınlarına, çizilmelere, lekelere, darbelere ve termal şoka karşı çok yüksek dirençli olan Dekton gözeneksiz yapısıyla sıvıları emmez. Dekton'a özgü bu üstün teknik özelliklerin tümü, Cosentino Group'un Ar-Ge departmanı tarafından özel olarak geliştirilen teknolojisi sayesinde hayata geçmektedir. Dekton, yenilikçi bir ultra sıkıştırma işlemi olan TSP teknolojisi ile üretilmiştir. Bu, Dekton'un tamamen devrim yaratan bir özelliğidir. Dayanıklı, bakımı kolay, zeminler, cepheler, duvar kaplamaları ve tezgahlar da dahil olmak üzere iç ve dış mekanlarda kullanım potansiyeline sahiptir. Prestijli mimar ve tasarımcı Daniel Libeskind, İber Yarımadası'ndaki tek çalışması olan "Beyond the Wall" tasarımında Dekton'u kullanmıştır. Dekton, cephe, zemin ve diğer kaplamalar gibi farklı alanlarda 40.000 m2'den fazla ürünün kullanıldığı "Movistar'ın Rafa Nadal Akademisi"nin sponsorluğunu üstleniyor. Dekton XGloss, 2016 Red Dot Ürün Tasarım Ödülü’nü kazanmıştır.