Coşkun: İnşaat Sektöründeki Tıkanlığı Önlemek İçin Çalışmalar Yapıyoruz

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, çimento ve demir sektöründeki fahiş fiyat artışları ile ilgili Rekabet Kurulu'nun incelemeler yaptığını ve sistemi bozanları cezalandırmaya kadar gittiklerini belirterek; "İnşaat sektöründeki tıkanlığı önlemeye çalışıyoruz" dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, KOBİ A.Ş. ile ilk ortaklık anlaşması imzalanmasına ilişkin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde düzenlenen imza töreninden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin çimento ve demir sektöründe son zamanlarda yaşanan fahiş fiyat artışları ile bu artışlar nedeniyle Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) bazı konut ihalelerini iptal etmesine ilişkin sorusunu cevaplayan Coşkun, eski kapalı ekonomilerdeki devletçi bir anlayış ile herhangi bir şekilde üretime müdahale etmek istemediklerini söyleyerek şunları kaydetti:

"Ama rekabetçi serbest piyasa koşullarının işlemesi için her türlü tedbiri aldık. Bir taraftan rekabet kurulu incelemeler yapıyor ve sistemi bozanları cezalandırmaya kadar gidiyor. Diğer taraftan biz uyum sağlamaya çalışıyoruz. Hazır betoncularla, demircilerle görüşüyoruz ve inşaat sektöründeki tıkanlığı önlemeye çalışıyoruz. "