Çuhadaroğlu Alüminyum 2010 Öğrenci Proje Yarışması



Bu sene yedincisi düzenlenecek olan “Çuhadaroğlu Alüminyum 2010 Öğrenci Proje Yarışması”, Bursa Uludağ Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Yarışmada mimarlık bölümü öğrencileri “çağdaş bir otomobil galerisi” tasarlayacak.

Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama A.Ş. tarafından alüminyum sektörünün gelişimini desteklemek ve mimarlık fakültelerinde öğrenim gören lisans öğrencilerinin yaratıcı fikirlerle kendilerini geliştirmelerine fırsat tanımak amacıyla düzenlenen “Çuhadaroğlu Alüminyum Öğrenci Proje Yarışması”nın (ALU2010) yedincisi start aldı. Sanayici ve üniversiteleri bir araya getirmek suretiyle öğrencileri, eğitim hayatları sonrasında kendilerini bulacakları iş ortamına alıştırmayı da hedefleyen yarışmaya bu yıl, Bursa Uludağ Üniversitesi ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mimarlar Odası Bursa Şubesi, TALSAD ve Yapı-Endüstri Merkezi de yarışmaya destek veriyor.

Bu yılki konusu “Bursa-İzmir Yolu üzerinde çağdaş otomobil galerisi fikir projesi” olarak belirlenen yarışmaya, yurt içi ve KKTC’deki üniversitelerin mimarlık bölümlerinde öğrenim gören lisans öğrencileri bireysel ya da grup olarak katılabilecekler.

Yarışmaya katılacak gençlerin projelerini tasarlarken Bursa’nın ülkemiz sanayisinin ve teknolojinin gelişmesindeki önemli rolünü ve gelişen teknoloji ile ortaya çıkan yenilikleri dikkate almaları bekleniyor. Çağdaş teknoloji ile tasarlanan otomobillerin, yine çağdaş teknoloji ve tasarım araçları ile oluşturulan alanlarda sergilenmesi ise, yarışmanın temel amacını oluşturuyor.

Geleceğe yönelik otomobil tasarımlarının ve prototiplerinin sergilendiği ve bilgi alışverişinin sağlandığı sürdürülebilir mekan guruplarının bulunması, kullanıcı ile tasarımcıların buluştuğu bir platform niteliği taşıması da tasarımlarda dikkate alınacak konular arasında. Öte yandan yarışmaya gönderilecek tasarımların, Çuhadaroğlu Alüminyum Sistemleri düşünülerek geliştirilmesi öneriliyor.

Yarışma Takvimi

Yarışmanın İlanı:
21 Mayıs 2010
Fabrika gezisi (Kaydolan ilk 40 yarışmacı): 28 Mayıs 2010
Soru Sorma için Son Tarih: 07 Haziran 2010
Yanıtların İlanı: 14 Haziran 2010
Teslim Tarihi: 19 Ekim 2010, 18:00
Jüri Değerlendirmesi: 22-23 Ekim 2010
Sonuçların İlanı: 28 Ekim 2010
Ödül Töreni, Sergi ve Kolokyum: 26 Kasım 2010

Bursa Üniversitesi’nde düzenlenecek ödül töreninde birinci olan projeye 6.000 TL, ikinci projeye 4.000 TL, üçüncü olan projeye ise 3.000 TL ödül verilecek. Aynı zaman da üç proje de 1.000’er TL’lik mansiyon ile ödüllendirilecek. Yarışmaya kaydolan ilk 40 projenin sahiplerine Haramidere’deki fabrikada gezi imkanının sağlanacağı etkinlik kapsamında dereceye girenlerin kendi tercihleri doğrultusunda yapacakları iş ve staj başvuruları, Çuhadaroğlu tarafından öncelikli olarak değerlendirmeye alınacak.

Yarışmanın asil jüri üyeleri şu isimlerden oluşuyor: Prof. Dr. Ahmet Eyüce (B.Ü.), Prof. Cengiz Eren (B.Ü.), Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk (U.Ü), Prof. Dr. Arzu Erdem (İ.T.Ü.), Doç. Dr. Arda İnceoğlu (İ.T.Ü.), Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Kahvecioğlu (İTÜ), Yrd. Doç.Dr. Özgür Ediz (U.Ü), Öğr.Gör. Y. Mimar Yıldız Çağlı (U.Ü.) ve Y. Mimar Melkan Tabanlıoğlu. Y. Mimar Hasan Çalışlar (B.Ü.) ve Y. Mimar Burak Altınışık (B.Ü.) ise yedek jüri üyesi olarak görev yapacaklar.

Yarışma hakkında daha ayrıntılı bilgiye ve yarışma şartnamesine ulaşmak için lütfen tıklayınız.