Çuhadaroğlu Alüminyum 2015 Öğrenci Proje Yarışması



Alüminyum sektörünün önemli kuruluşlarından ÇUHADAROĞLU, yaratıcı, genç fikirlerle sektörün gelişimini desteklemek üzere, her yıl tekrarlanan ve alüminyum teknolojisinin kullanımını hedefleyen tek kademeli, ulusal, öğrenci proje yarışması düzenlemektedir. Bu yıl on ikincisi düzenlenecek olan yarışmanın konusu gözlem yapısı tasarımıdır.

YARIŞMANIN KONUSU VE AMACI
Gözlem yapısı tasarımı ile kast edilen; açık alanda konumlandırılacak, içinde yer alacağı coğrafya gözetilerek doğal yaşam, iklimsel dönüşüm, yaban yaşamı, gökyüzü vb. olaylarından yarışmacının seçeceği bir ya da daha fazlasının gözlemlenebileceği / izlenebileceği, sürdürülebilir bir yapı ve çevresinin tasarımıdır. Tasarımda gözlem / izleme işlevi asal olmalıdır. Yapı ayrıca, gözlemcinin kişisel ihtiyaç ve diğer temel gereksinimlerini de karşılayabilecek nitelikte ve korunaklı olmalıdır. Tasarımın, çevre bilinci paralelinde sürdürülebilir ve malzeme tabanlı olan ÇUHADAROĞLU Alüminyum Sistemleri düşünülerek geliştirilmesi önerilmektedir.

YER
Yarışmacı proje alanını Türkiye ya da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırları içinde olmak şartıyla kendisi seçecektir. Yarışmacılardan, çalıştıkları proje alanını seçme nedenlerini açıklamaları ve yer hakkında gerekli bilgi ve verileri (fotoğraflar, açıklayıcı metinler vb. ile) ayrıntılı bir şekilde sunmaları beklenmektedir.

PROGRAM
Mimari program, gözlem konusu ve yere göre yarışmacı tarafından belirlenecek ve nedenleriyle açıklanacaktır.  Alan sınırlaması yoktur.

Reklam Goruntulenme Bolumu

KATILIM KOŞULLARI
1. Yarışmaya Türkiye ya da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki üniversitelerin mimarlık bölümlerinde öğrenim gören lisans öğrencileri bireysel ya da grup olarak katılabilirler.
2. Bireysel katılımlarda bizzat katılımcının, grup katılımlarında ekip başının mimarlık bölümünden olması zorunludur. Grup katılımlarında kişi sayısı sınırlaması yoktur.
3. 2015 yılında mezun olacak öğrenciler de yarışmaya katılabilir. Bireysel katılımlarda bizzat katılımcının, ekip katılımlarında, tüm ekip üyelerinin yarışmanın ilan edildiği tarihte öğrenci olduğunu belgelemesi gereklidir.
4. Yarışmaya katılan her projede özgünlük ve daha önce başka bir yerde yayınlanmamış ya da başka bir yarışmaya katılmamış olması koşulu aranmaktadır.  
5. Yarışmaya katılım ücretsizdir.
6. Yarışmaya sunulan çalışmaların her türlü fikri hakları, 5846 sayılı Kanun’un hükümleri uyarınca sahiplerine aittir, ancak bu yarışmaya katılmakla çalışmalarının ÇUHADAROĞLU tarafından sergilenmesi ve her türlü yayın aracılığıyla yayınlanmasını kabul etmiş sayılacaklardır. Ödül alan projeler iade edilmeyecektir.
7. Yarışmaya seçici kurul üyeleri, raportörler ve ÇUHADAROĞLU ile birinci derece yakınlıkları olanlar katılamazlar.
8. Yarışmaya katılan öğrenciler, bu şartname hükümlerini kabul etmiş sayılırlar.

YARIŞMA TAKVİMİ
Yarışmanın duyurulması: 15 Mayıs 2015  
ÇUHADAROĞLU Fabrika Gezisi: 15 Haziran 2015
Soru sorma için son tarih: 19 Haziran 2015 
Soruların yanıtlanması: 26 Haziran 2015 
Proje teslimi: 06 Ekim 2015, saat 17:00  
Seçici Kurul’un değerlendirmeye başlaması: 16 Ekim 2015
Sonuçların duyurulması: 26 Ekim 2015  
Ödül töreni, sergi ve kolokyum: 06 Kasım 2015  

JÜRİ
Asli Jüri Üyeleri
Candan ÇINAR (Dr. Mimar – İTÜ)
Alişan ÇIRAKOĞLU (Y. Mimar – ODTÜ)
Kurtul ERKMEN (Y. Mimar – DGSA)
Mehmet Kerem ÖZEL (Dr. Mimar – MSÜ)
Yasemen SAY ÖZER (Dr. Mimar – MSÜ)
Cem SORGUÇ (Mimar – MSÜ)
Zeki ŞERİFOĞLU (Y. Mimar – YTÜ)
Belkıs ULUOĞLU (Dr. Mimar – İTÜ)
Semra UYGUR (Y. Mimar – ODTÜ)

Raportörler
Polat DARÇIN (Dr. Mimar – YTÜ)
Seda SAYLAN (Mimar – Yeditepe Üniversitesi)

ÖDÜLLER
1. Ödül: 6000 TL
2. Ödül: 4000 TL
3. Ödül: 3000 TL
Eşdeğer Mansiyon (3 adet): 1000'er TL  

Dereceye girenlerin kendi tercihleri doğrultusunda yapacakları iş ve staj başvuruları, ÇUHADAROĞLU tarafından öncelikli olarak değerlendirmeye alınacaktır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.